Κεντρική NBA Ο Λούκα Ντόντσιτς στο κορυφαίο φετινό του παιχνίδι! (vid)
NBA

Ο Λούκα Ντόντσιτς στο κορυφαίο φετινό του παιχνίδι! (vid)

luca doncic 5

Ο Λούκα Ντόντσιτς φροντίζει να ανεβάζει συνεχώς το “ταβάνι” του από την παρθενική του χρονιά στο NBA, όντας ξεκάθαρα ένας υποψήφιος All-Star προτού κλείσει τα 20 του χρόνια! Ο κορυφαίος παίκτης των Μάβερικς έκανε πάλι το “θαύμα” του, αυτή τη φορά κόντρα στους Ντιτρόιτ Πίστονς, γεμίζοντας τη στατιστική του γραμμή και ισοφαρίζοντας τη 2η καλύτερη scoring επίδοσή του.

Συγκεκριμένα, ο Σλοβένος “μάγος” οδήγησε τους Μαβς στη νίκη με 106-101, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 32 πόντους (6/10 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 11/13 βολές), 8 ριμπάουντ κι 8 ασίστ σε 35 λεπτά συμμετοχής! Χάρη στον Ντόντσιτς αλλά και το clutch τρίποντο του Μάξι Κλέμπερ, το οποίο έκανε το σκορ 100-97 (100-95 τελικά, καθώς ακυρώθηκε ένα καλάθι του σέντερ των Πίστονς, Άντρε Ντράμοντ), το Ντάλας επέκτεινε το εξαιρετικό εντός έδρας ρεκόρ του στο 18-6, αν και το κάκιστο ρεκόρ μακριά από το σπίτι τους οδηγεί στο συνολικό 22-26.

Ο Ντόντσιτς αξιοποίησε τον εξαιρετικό έλεγχο του κορμιού του στα τελειώματα κάτω από το καλάθι αλλά και το πικ-εν-ρολ παιχνίδι, αποδεικνύοντας ότι έχει εξελίξει σε τεράστιο βαθμό τα ένστικτά του στην επίθεση. Αυτό ήταν το 5ο φετινό του παιχνίδι με +30 πόντους ενώ, έγινε ο 3ος teenager με 32 πόντους, 8 ριμπάουντ κι 8 ασίστ σε έναν αγώνα. Τα ονόματα των ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κέβιν Ντουράντ συμπληρώνουν τη σχετική λίστα, στοιχείο ενδεικτικό του αντίκτυπου των κατορθωμάτων του πρώην αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα highlights του Ντόντσιτς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…