Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ο Λιούις μοιράζει ακόμη ασίστ

Ο Λιούις μοιράζει ακόμη ασίστ

Lewis2001192

Ο Ντέκουαν Λιούις, ήταν τρομερός στην νίκη της Κύμης κόντρα στον στον Πανιώνιο, καθώς κατάφερε να μοιράσει 14 ασίστ, ισοφαρίζοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του πρωταθληματος, στον συγκεκριμένο τομέα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Η επίδοση του Αμερικανού γκαρντ της Κύμης έρχεται πίσω μόνο από εκείνες των 15 ασίστ που είχαν ο Νίκος Γκάλης στις 19 Σεπτεμβρίου 1993 ως παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ απέναντι στον Άρη και ο Νίκος Βετούλας στις 29 Οκτωβρίου 1997 με τον Απόλλωνα Πάτρας απέναντι στον Ηρακλή. Στην επίδοση των 14 ασίστ έφτασαν ακόμη στο παρελθόν ο Βετούλας με τον Απόλλωνα, ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και με τον Πανελλήνιο, ο Αχιλλέας Δεμέναγας με τη Δάφνη, ο Κρις Ουόρεν με την ΑΕΚ και φέτος ο Τζέικ Όντουμ στο παιχνίδι του Προμηθέα με την Κύμη.

Αυτή ήταν η 8η φορά φέτος, που υπήρξε διψήφια επίδοση στις ασίστ. Δύο φορές έφτασαν σε 10+ ασίστ ο Λιούις -το έκανε και με τον Άρη έχοντας 11- ο Καλάθης και από μία οι Όντουμ, Χολ, Παπαντωνίου και Χάροου.

Πέραν της μεγάλης επίδοσης του Λιούις…

*Εντυπωσιακό ήταν το ντεμπούτο του Ματ Ουίλιαμς με την Κύμη με τον Αμερικανό να σημειώνει 7/10 τρίποντα και ένα κορυφαία επίδοση εύστοχων τριπόντων στη φετινή Betshop Basket League αφού πριν από αυτήν, από έξι είχαν Στίβεν Γκρέι, Λάκι Τζόουνς, Ντέβιον Μπέρι και χθες Ουίλ Χάτσερ και Ανδρέας Χριστοδούλου.

*Με τους 18 πόντους που σημείωσε χθες, ο Κρις Χόρτον μπήκε στην πρώτη 10άδα των σκόρερ της Κύμης στην Betshop Basket League. Ο Αμερικανός σέντερ έφτασε τους 185 και ξεπέρασε τον Δημήτρη Σταμάτη και τον Μουχάμεντ Ελ-Αμίν που είχαν 172 και 174 αντίστοιχα, στη σεζόν 2016-17.

Ο Παπαντωνίου έκανε το παιχνίδι της ζωής του

Ο Νώντας Παπαντωνίου σημείωσε το πεμπτο “double-double” του φετινού Πρωταθλήματος με 20 πόντους και 10 ασίστ. Ήταν το πρώτο στην καριέρα του έμπειρου γκαρντ στην Betshop Basket League αφού έφτασε για δεύτερη φορά στις 10 ασίστ όμως στο ματς της σεζόν 2013-14 που είχε και πάλι τον ίδιο αριθμό με τον Κολοσσό H Hotels και κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ, είχε οχτώ πόντους.

Αυτό ήταν το δεύτερο “double-double” για τον Πανιώνιο μετά από εκείνο που είχε ο Ι Τζέι Σινγκλέρ κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan Kings με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Παράλληλα ο Παπαντωνίου με τους 20 πόντους του, ξεπέρασε τους 1.400 στην καριέρα του στην κατηγορία.

Στατιστικά το χθεσινό ήταν το καλύτερο παιχνίδι του Παπαντωνίου στην κατηγορία. Αυτό δείχνουν οι 30 βαθμοί που είχε στο ranking, αφού η προηγούμενη κορυφαία επίδοση του ήταν οι 28 που είχε πέρσι με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο κόντρα στο Λαύριο Aegean Cargo.

*Το ίδιο και ο Ντέβιον Μπέρι με τους 35 βαθμούς του στο ranking, αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν οι 28 βαθμοί που είχε κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Αμερικανός γκαρντ με τους 26 πόντους του, ξεπέρασε τους 300 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Δύο φορές “200άρης” έγινε ο Τζόε Ντόρσεϊ. Έχοντας 14 πόντους και εννιά ριμπάουντ “έσπασε” το συγκεκριμένο “φράγμα” και στις δύο στατιστικές κατηγορίες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …