Κεντρική Basket League Άρης O Καστρίτης “ανέβασε” τον ΜακΓκι…

O Καστρίτης “ανέβασε” τον ΜακΓκι…

aris macgee aris

Για δεύτερο σερί ματς του Άρη ο Γκάρι ΜακΓκι αποτέλεσε τον πολυτιμότερο παίκτη των “κιτρίνων”, βάσει ranking. Ο Αμερικανός συγκέντρωσε 23 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης στον αγώνα με αντίπαλο το Ρέθυμνο και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα της Θεσσαλονίκης προκειμένου να πάρει σημαντικό “διπλό” το Σάββατο. Ο ΜακΓκι το τελευταίο διάστημα είναι βελτιωμένος και αν κάποιος πιστώνεται αυτή την… επιτυχία, αυτός είναι ο Γιάννης Καστρίτης. Είναι φανερό πως η παρουσία του 36χρονου κόουτς στον πάγκο του Άρη έχει λειτουργήσει ευεργετικά για τον ΜακΓκι. Ο Αμερικανός είχε συνεργαστεί με τον Καστρίτη στην Κύμη, άρα οι δυο τους γνωρίζονται πολύ καλά και ο Έλληνας τεχνικός έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ανεβασμένη απόδοση του ΜακΓκι.

Έχουμε και λέμε… Ο Αμερικανός πριν “μετακομίσει” στον Άρη ο Καστρίτης, σε 9 αγώνες πρωταθλήματος είχε έξι πόντους μέσο όρο και μόνο σε ένα ματς είχε διψήφιο αριθμό πόντων. Με τον Καστρίτη στον πάγκο των “κιτρίνων”, o MακΓκι σε τέσσερα παιχνίδια μετρά 9,5 πόντους ανά αγώνα και έχει διψήφιο αριθμό πόντων σε τρία ματς. Μάλιστα για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν (όσον αφορά την Basket League) σε δύο σερί παιχνίδια (αυτά απέναντι στον Ήφαιστο Λήμνου και το Ρέθυμνο) έχει κάνει double-double. Κόντρα στον Ήφαιστο Λήμνου είχε 11 πόντους και 10 ριμπάουντ και απέναντι στο Ρέθυμνο είχε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Επιπλέον, πριν την… εποχή Καστρίτη ο ΜακΓκι σε 9 αγώνες πρωταθλήματος είχε 8,6 βαθμούς μέσο όρο στο σύστημα αξιολόγησης ενώ με τον 36χρονο κόουτς στον πάγκο του Άρη, σε τέσσερα παιχνίδια έχει 15 βαθμούς μέσο όρο στο ranking. Όλα τα παραπάνω “δείχνουν” ξεκάθαρα πως ο Αμερικανός με τον Καστρίτη στον πάγκο των “κιτρίνων” έχει “αλλάξει” προς το καλύτερο κάνοντας… σημαντική δουλειά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…