Ο ΕΣΑΚΕ, μέσω της επίσημης σελίδα που διατηρεί ανέβασε ένα σχετικό αφιέρωμα των All Star Games που έχουν γίνει στην χωρά μας, μετρώντας αντίστροφα για τη γιορτή της Θεσσαλονίκης (9, 10 Φεβρουαρίου).
Αναλυτικά:
Το ημερολόγιο έδειχνε 16 Φεβρουαρίου 2002 όταν στο “Δ.Κραχτίδης” εμφανίστηκαν με την ίδια φανέλα, παίκτες που τρία χρόνια μετά οδήγησαν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης, έχοντας μάλιστα στον πάγκο τον “αρχιτέκτονα” εκείνης της επιτυχίας, τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Το αντίπαλο δέος ήταν ισχυρό με παίκτες-θρύλους (Μποντίρογκα, Κουτλουάι, Χόλντεν, Φορντ) κι έχοντας στον πάγκο το δίδυμο των Ομπράντοβιτς και Σάκοτα. Οι ξένοι πήραν εκδίκηση για την ήττα τους με έναν πόντο της προηγούμενης χρονιάς, νικώντας με τον ίδιο τρόπο και σκορ 126-125.
Ο Κουτλουάι με τα δύο βραβεία που κέρδισε στη Δράμα
Ο Ίμπο Κουτλουάι μπορεί να μην είχε τα νούμερα του Τζέι Αρ Χόλντεν ή του Τόρεϊ Μπραγκς, όμως ήταν εκείνος που με προσωπικές ενέργειες οδήγησε τους ξένους στη νίκη, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του MVP της βραδιάς.
ΕΛΛΗΝΕΣ: Χαρίσης 17 (3), Σδράκας 2, Παπαλουκάς 2, Παπανικολάου 7, Σιγάλας 5 (1), Χατζηβρέττας 11 (1), Διαμαντόπουλος 4, Τσαρτσαρής 2, Ντικούδης 18, Αλβέρτης 16 (3), Παπαδόπουλος 17, Κακιούζης 21, Διαμαντίδης 3 (1).
ΞΕΝΟΙ: Σκιαρά 3 (1), Κουτλουάι 16 (2), Μποντιρόγκα 11, Όλιβερ 3 (1), Χόλντεν 22 (5), Καρ 10, Φόρντ 8, Μπραγκς 24 (2), Νόλαν 21, Λόρθριτζ 8.
Η ομάδα των ξένων All Stars
Η ομάδα των Ελλήνων All Stars
Ο Τούρκος σούπερ σταρ όμως ήταν γενικότερα ο κυρίαρχος της βραδιάς. Έγινε ο πρώτος στην ιστορία του θεσμού που συνδύασε τον τίτλο του MVP με κάποιον ακόμη -τρίποντων ή καρφωμάτων- κάτι που έκανε 11 χρόνια μετά ο Μπρέντ Πέτγουεϊ. Ήταν αυτός που κέρδισε τα τρίποντα.
Οι Δραμινοί χάρηκαν τη διοργάνωση του All Star Game όμως είχαν έναν ακόμη λόγο για να το χαρούν. Ο παίκτης του ΚΑΟΔ Ράιαν Λόθριτζ αναδείχτηκε νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων και ας είχε μπόι μόλις 1,94μ.
Ο Ράιαν Λόθριτζ με το βραβείο του διαγωνισμού καρφωμάτων