Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Ο Έλις κορυφαίος μπλοκέρ του Προμηθέα

Ο Έλις κορυφαίος μπλοκέρ του Προμηθέα

Ellis promitheas

Με τη νίκη απέδρασε από τη Νέα Σμύρνη ο Προμηθέας καθώς επικράτησε του Πανιωνίου. Ο Οκτάβιους Έλις, με τις δύο τάπες που έκανε στο παιχνίδι, έγινε ο κορυφαίος μπλοκέρ για την ομάδα της Πάτρας στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά το θέμα:

“Ο Οκτάβιους Έλις που διανύει τη δεύτερη σεζόν του στην Πάτρα, μέσα από το σημερινό παιχνίδι της Νέας Σμύρνης έφτασε σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Κάνοντας τις δύο από τις τρεις τάπες της ομάδας του, έγινε ο κορυφαίος μπλοκέρ στην τριετή διαδρομή του Προμηθέα στην Betshop Basket League.

O Αμερικανός σέντερ έφτασε τις 30 τάπες κι “έπιασε” στην κορυφή της λίστας τον Μουχάμεντ Φαγιέ, σε 32 όμως παιχνίδια έναντι των 53 του Σενεγαλέζου.

*Μπορεί να έχασε για ένα ριμπάουντ το πρώτο “double-double” της καριέρας του στην κατηγορία, όμως ο Λεωνίδας Κασελάκης ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του έχοντας εννιά ριμπάουντ. Τόσα είχε με τον Ηλυσιακό στην 23η αγωνιστική της σεζόν 2011-12 απέναντι στον ΚΑΟΔ και στην 6η αγωνιστική του 2015-16 ως παίκτης της Κηφισιάς κόντρα στην Καβάλα.

*Ο Ολεξάντερ Λίποβι με τους 10 πόντους του στο σημερινό παιχνίδι, έγινε ο 3ος παίκτης του Προμηθέα μετά τους Φαγιέ και Γκίκα που ξεπέρασε τους 400 στην Betshop Basket League.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Προμηθέας έγινε η πρώτη ομάδα που δεν έχασε βολή στη διάρκεια ενός αγώνα της φετινής Betshop Basket League έχοντας 8/8. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ήταν εκείνη που είχε ο Ολυμπιακός στη Χαλκίδα όταν μέτρησε 12/13 βολές απέναντι στην Κύμη.

*Ρεκόρ περιόδου είναι για την ομάδα του Μάκη Γιατρά τα 30 αμυντικά της ριμπάουντ, έχοντας ένα περισσότερο από το παιχνίδι με τον Άρη.

*Στον αντίποδα όμως η ομάδα της Πάτρας δεν πήρε ούτε πόντο από επιθετικά ριμπάουντ ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού χωρίς πόντο από δεύτερες επιθέσεις είχε μείνει και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο ματς της 2ης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη.

Η αρνητική αυτή επίδοση ήρθε μέσα από τη χειρότερη επίδοση επιθετικών ριμπάουντ που είχε ο Προμηθέας, μένοντας στα επτά. Είχε οχτώ απέναντι στον Άρη.

*Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα επιθετικά κάτι που μαρτυρούν οι 60 πόντοι του με τους οποίους ισοφάρισε τη χειρότερη φετινή επίδοση του. Τόσους είχε στο παιχνίδι στο Λαύριο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…