Κεντρική NBA Ο clutch Κάρι, τα 11 τρίποντα και η απόλυτη κυριαρχία του (vid)
NBA

Ο clutch Κάρι, τα 11 τρίποντα και η απόλυτη κυριαρχία του (vid)

Στεφ Κάρι ρεκόρ

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς εναντίον των Ντάλας Μάβερικς, ο Στεφ Κάρι κι ο Κέβιν Ντουράντ μοιράστηκαν την ευθύνη. Οι δύο σούπερ-σταρ πέτυχαν και τους 25 πόντους των “dubs” στην 1η περίοδο ενώ συνέχισαν σε παρόμοιο ρυθμό μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, άνηκε εξ ολοκλήρου στον “human torch”, τον κορυφαίο σουτέρ όλων των εποχών, ο οποίος “απασφάλισε” και κατέστρεψε τους αντιπάλους με απανωτές “βόμβες”.

Ο Κάρι, λοιπόν, ολοκλήρωσε το ματς με 48 πόντους (2η κορυφαία φετινή του επίδοση), έχοντας 6/13 δίποντα, 11/19 τρίποντα (!) και μονάχα 3/3 βολές! Επίσης, κατόρθωσε να μην κάνει ούτε ένα λάθος ενώ μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ, όλα αυτά σε 37 λεπτά συμμετοχής.

Το πιο κρίσιμο σουτ, βέβαια, δεν ήταν άλλο από το αστραπιαίο τρίποντο μπροστά στον Ντόριαν Φίνι-Σμιθ, με τον Κάρι να κάνει το σκορ 117-114 με 42.2” για τη λήξη. Ο Ντρέιμοντ Γκριν ήταν αυτός που έβγαλε την επόμενη άμυνα ενώ ο Κάρι “κλείδωσε” τη νίκη με δύο ελεύθερες βολές στο φινάλε (119-114).

Το τρίποντο της βραδιάς από τον Κάρι

Αυτή ήταν η φορά στην καριέρα του που ο Κάρι σκόραρε +11 τρίποντα σε ένα ματς, με όλους τους υπόλοιπους παίκτες στην ιστορία του NBA να τον περνούν οριακά (8 φορές) ενώ, έφθασε σε διψήφιο αριθμό τριπόντων για 12η φορά, όντας μακράν πρώτος στην εν λόγω λίστα (πηγή: Basketball-Reference).

Τα highlights του απίθανου Κάρι

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…