Κεντρική NBA Νέο τριπλ-νταμπλ και ρεκόρ καριέρας για τον Λούκα Ντόντσιτς! (vid)
NBA

Νέο τριπλ-νταμπλ και ρεκόρ καριέρας για τον Λούκα Ντόντσιτς! (vid)

luca doncic 6

Ο Λούκα Ντόντσιτς εξακολουθεί να ενισχύει τη δύναμη της υποψηφιότητάς του για το επερχόμενο All-Star Game, πραγματοποιώντας τη μία τρομερή εμφάνιση μετά την άλλη. Μπορεί ο Σλοβένος “μάγος” να μην κατόρθωσε να φθάσει ως το τέλος του δρόμου κόντρα στο Τορόντο, με τους Ράπτορς να περνούν νικηφόρα από το Ντάλας, αλλά ο νεαρός αστέρας πέτυχε την καλύτερη προσωπική του εμφάνιση, έχοντας απόλυτη κυριαρχία πάνω στο παρκέ ανά διαστήματα.

Συγκεκριμένα, ο Ντόντσιτς πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 35 πόντους (11/15 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 4/6 βολές) ενώ μάζεψε 12 ριμπάουντ και μοίρασε 10 ασίστ σε 36 λεπτά συμμετοχής, φθάνοντας στο τριπλ-νταμπλ για 2ο συνεχόμενο ματς! Ο σταρ των Μάβερικς, μάλιστα, έγινε ο πρώτος teenager με τριπλ-νταμπλ και 30 πόντους στο ίδιο ματς ενώ, τα 2 εκ των 3 τριπλ-νταμπλ από παίκτες κάτω των 20 ετών ανήκουν στον ίδιο!

Ο Ντόντσιτς έπαιζε αριστουργηματικά το πικ-εν-ρολ, τροφοδότησε με λόμπες τους συμπαίκτες του, έφτιαξε σουτ για τον εαυτό του ενώ, έβγαλε από τη “φαρέτρα” του τα κλασικά floaters, με τα οποία συνηθίζει να νικά την αντίπαλη άμυνα κοντά στο καλάθι.

Οι μέσοι όροι του Ντόντσιτς έχουν “ξεφύγει” αρκετά (20.5 πόντοι, 6.9 ριμπάουντ, 5.4 ασίστ ανά αγώνα), με τον Σλοβένο να αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων ρούκι της σύγχρονης εποχής του NBA! Μένει να αποδειχθεί αν θα γίνει ο πρώτος ρούκι μετά τον Μπλέικ Γκρίφιν που θα κοσμήσει το παιχνίδι των κορυφαίων με την παρουσία του.

Τα highlights του Ντόντσιτς

https://www.youtube.com/watch?v=7NO1mlbavAk

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…