Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Μπλατ: “Ποτέ δεν έβλεπα με άγχος τους δημοσιογράφους”

Μπλατ: “Ποτέ δεν έβλεπα με άγχος τους δημοσιογράφους”

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague κι ανέλυσε τη σχέση ανάμεσα σε έναν αθλητή ή έναν προπονητή με τους δημοσιογράφους. Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ακόμα στον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος προτιμά να αντιμετωπίζει τα μέσα.

Αναλυτικά:

«Έχω πει πολλές φορές- και όσοι με ξέρουν το γνωρίζουν, ότι τα μίντια αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι στον επαγγελματικό αθλητισμό. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ανοιχτοί και επικοινωνιακοί μαζί τους γιατί έτσι δείχνουμε επαγγελματισμό και επίσης προσελκύουμε και τους φιλάθλους. Αυτό είναι κάτι που βοηθάει το άθλημα να γίνει πιο δημοφιλές. Είναι κάτι που πρέπει να σεβόμαστε, να το αναγνωρίζουμε, να το εκτιμούμε και να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Ποτέ δεν έβλεπα με άγχος τους δημοσιογράφους. Πιστεύω όπως υπάρχουν διαφορετικά είδη δημοσιογράφων έτσι υπάρχουν και διαφορετικά είδη δημοσιογραφίας. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναγνωρίζεις, ωστόσο όσον αφορά σε μένα, δεν άφηνα ποτέ την πίεση να βγει προς τα έξω. Πάντα έβαζα παραπάνω πίεση στον εαυτό μου από αυτή που ένιωθα από τα μίντια. Ο κόσμος έχει το δικαίωμα να λέει και να γράφει ό,τι θέλει. Απλά πάντα ελπίζεις αυτό να γίνεται με μία δόση αξιοπιστίας, σεβασμού και επαγγελματισμού. Ακόμα κι όταν καταλαβαίνεις ότι μερικές φορές αυτό δε συμβαίνει, αποδέχεσαι πως απλά έτσι είναι τα πράγματα. Είναι ατυχές, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Εγώ απλά το αποδέχομαι. Είμαι πολλά χρόνια στη δουλειά για να το αφήσω να με επηρεάσει.

Υποθέτω πως είναι πιθανό να προσεγγίσουμε τους φιλάθλους μας μέσω των μίντια. Βασικά δεν είναι πιθανό… είναι πολύ πιθανό! Όπως όταν οι προπονητές αποφασίζουν κάποιες φορές να μιλήσουν στους παίκτες τους μέσω των μίντια. Δεν πιστεύω πως αυτό είναι το καλύτερο αλλά υποθέτω πως κάποιες φορές είναι αναγκαίο. Το σημαντικό είναι να προσπαθήσεις να είσαι ανοιχτός, να σέβεσαι, να είσαι επαγγελματίας να αναγνωρίζεις ότι ο καθένας κάνει τη δουλειά του, ότι όλοι έχουν άποψη, ότι όλοι έχουν το δικό τους κίνητρο για να πετύχουν και για να συνυπάρξουν αρμονικά.

Θυμάμαι ήρθα εδώ όταν ήμουν 22 χρονών και γύρισα στις ΗΠΑ περίπου 30 χρόνια μετά. Αλλά μπορώ ειλικρινά να πω ότι υπάρχουν κανόνες προκειμένου τα μίντια να έχουν πρόσβαση στους παίκτες και τους προπονητές στις ΗΠΑ. Πέρα από τα social media, που είναι μία εντελώς διαφορετική σφαίρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα μέσα έχουν ακόμη μεγαλύτερη πρόσβαση στους παίκτες και τους προπονητές απ’ ότι στην Ευρώπη, όπως επίσης είναι μεγαλύτερη η δύναμη που έχουν τα ΜΜΕ προκειμένου να επηρεάζουν. Δε λέω πως αυτό είναι απαραίτητα καλό ή κακό, απλά λέω ότι είναι η πραγματικότητα. Όλοι μας πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι ο κόσμος των μίντια έχει αλλάξει, η έκθεση των παικτών, των προπονητών ακόμα και των ίδιων των δημοσιογράφων. Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σε σύγκριση με πριν 10 χρόνια. Αυτό που κρατάω όμως πάντα είναι αυτό: μπορούν όλα να γίνονται με έναν εκλεπτυσμένο και επαγγελματικό τρόπο; Και δυστυχώς αισθάνομαι πως σήμερα αυτό το βλέπεις όλο και λιγότερο και μπορείς απλά να ελπίζεις ότι υπάρχει και κάτι ακόμα πίσω από αυτό.

Υποθέτω πως δεν είμαι κάποιος που έχει μεγάλη θέση στον κόσμο των social media απλά γιατί θέλω να κρατήσω το θέμα πιο προσωπικά με τους παίκτες μου και τους ανθρώπους με τους οποίους βρίσκομαι κοντά. Απλά πιστεύω ότι υπάρχει ένα μεγάλη πιθανότητα λάθους όταν χάνεις την άμεση επαφή. Ίσως να είναι ανόητο αυτό που λέω, αλλά τι μπορώ να πω; Είμαι λίγο παλιομοδίτικος, και έτσι προτιμώ να ζω».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Θάνατος Ίβκοβιτς – Τεράστια απώλεια για το παγκόσμιο μπάσκετ

Ο θάνατος του «Σοφού» Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι αναμφίβολα ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός για το …