Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπλατ:” Μεγαλύτερη ευθύνη του προπονητή είναι το να φέρνει το πάθος του στο παιχνίδι κάθε ημέρα” (vid)

Μπλατ:” Μεγαλύτερη ευθύνη του προπονητή είναι το να φέρνει το πάθος του στο παιχνίδι κάθε ημέρα” (vid)

mplat

Ο Ντέιβιντ Μπλατ συμμετέχει στην σειρά ντοκιμαντέρ της Euroleague ”Journey” και μίλησε για την ευθύνη να δημιουργήσεις με μέσο το άθλημα καλύτερους παίχτες αλλά και καλύτερους ανθρώπους που θα αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους νέους ανθρώπους.

Αναλυτικά:

”Ήρθα στο τέλειο μέρος για μένα. Το παν είναι να ζεις σε ένα περιβάλλον που το μπάσκετ είναι το επίκεντρο των ανθρώπων που είναι σε αυτό, που έχουν ένα ειλικρινές πάθος για το παιχνίδι.

Πάντα ένιωθα πως η μεγαλύτερη ευθύνη του προπονητή είναι το να φέρνει το πάθος του στο παιχνίδι κάθε ημέρα. Οι παίκτες εμπνέουν και βρίσκουν κίνητρο σ’ αυτό και αν είναι αληθινό, τότε τους βοηθάς να πάνε μπροστά.

Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως η ζωή είναι μικρή και δεν έχεις χρόνο να ξεχωρίσεις και να απολαύσεις όλα τα προνόμια που έχει το να είσαι κομμάτι αυτού του αθλήματος. Πρέπει να σου δίνει κίνητρο, για να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό καθημερινά, γνωρίζοντας πως δεν έχεις και τόσο χρόνο στο επάγγελμα αυτό.

Το βλέπω πάντα από την πλευρά των παιδιών. Όλοι έχουν την ευκαιρία σε καθημερινή βάση, να δίνουμε το παράδειγμα μέσα από την αφοσίωση που δείχνουμε στο επάγγελμά μας, στα μηνύματα που μπορούμε να περάσουμε στη νεολαία. Αυτό είναι μια πραγματικά τεράστια ευκαιρία και μια ευλογία να μπορείς να παίξεις έναν ρόλο σε μια ζωή. Δεν ξέρω αν το αξίζουμε ή όχι, αλλά αυτή είναι η θέση στην οποία βρισκόμαστε. Είναι μια ευθύνη που πρέπει να πάρουμε και να είμαστε περήφανοι που θα την επιστρέφουμε σε καθημερινή βάση. Νιώθω πραγματικά την ευθύνη να περάσω αυτή την αίσθηση ευθύνης στους παίκτες μου ώστε να μπορέσουν να φτάσουν εκεί που μπορούν και να το χρησιμοποιήσουν αυτό στη ζωή τους, είτε είναι στο μπάσκετ, είτε είναι έξω από αυτό. Να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους”.

Δείτε το βίντεο:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Κώνστας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Υπήρξαν σημεία που μπορούσαμε να καθαρίσουμε»

Στις λάθος αποφάσεις που πήρε η ομάδα του, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Με τον Έλληνα …