Κεντρική NBA Μοναδική επίδοση στα χρονικά για τον Νέρκιτς! (vid)
NBA

Μοναδική επίδοση στα χρονικά για τον Νέρκιτς! (vid)

jusuf nurkic

Ο Γιουσούφ Νέρκιτς “κατέστρεψε” τη γραμμή ψηλών των Σακραμέντο Κινγκς και κατόρθωσε να βάλει το όνομά του στα βιβλία των ρεκόρ, σημειώνοντας μια στατιστική γραμμή που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του NBA! Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς επιβλήθηκαν στην παράταση των Καλιφορνέζων με 113-108 και παρά το γεγονός ότι ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ανέλαβε κουμάντο στα πιο κρίσιμα σημεία, ο θηριώδης Βόσνιος ήταν αυτός που άφησε το “σημάδι” του πιο ανεξίτηλα από όλους.

Οι φίλοι του NBA θα έχουν υπόψη τους τα “5×5” παιχνίδια κάποιων παικτών. Έτσι ονομάζεται το κατόρθωμα ενός παίκτη, όταν αυτός έχει τουλάχιστον 5 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 κλεψίματα και 5 τάπες σε ένα ματς. Μονάχα 9 παίκτες στα χρονικά της λίγκας είχαν το προνόμιο να βρίσκονται σε αυτό το “κλαμπ”, τουλάχιστον από τότε που τα κλεψίματα κι οι τάπες ξεκίνησαν να καταμετρούνται.

Ο Νέρκιτς, λοιπόν, κατόρθωσε να βρει “εισιτήριο” για την είσοδο σε αυτό το “κλαμπ” με τη χθεσινή του απόδοση εναντίον των Κινγκς. Μόνο που η δική του στατιστική γραμμή ήταν ακόμη πιο αξιοσημείωτη.

Συγκεκριμένα, ο Βόσνιος σέντερ ολοκλήρωσε το ματς με 24 πόντους, 23 ριμπάουντ (!), 7 ασίστ, 5 κλεψίματα και 5 τάπες σε 38 λεπτά συμμετοχής, τρελαίνοντας πλήρως τη στατιστική υπηρεσία! Όχι απλά κατόρθωσε να κάνει “5×5” παιχνίδι αλλά το συνδύασε με +20 πόντους και +20 ριμπάουντ, ίσως στην κορυφαία “παράσταση” της καριέρας του. Είναι περιττό να αναφερθεί ότι αυτοί οι αριθμοί δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ ξανά μαζί στην ιστορία του NBA!

Ο Γουίλι Κόλεϊ-Στάιν, ο Νεμάνια Μπιέλιτσα αλλά κι ο Κώστας Κουφός ήταν οι 3 παίκτες που δεινοπάθησαν περισσότερο από τα “καμώματα” του Νέρκιτς. Ο Κόλεϊ-Στάιν, μάλιστα, έγινε αλλαγή στα πρώτα λεπτά, με τον κόουτς των Κινγκς, Ντέιβ Γέργκερ να εκνευρίζεται από τη μη αποτελεσματικότητά του στην άμυνα πάνω στο “θηρίο” του Πόρτλαντ!

Ο Νέρκιτς χρησιμοποίησε την ωμή δύναμη αλλά και την τεχνική του, ώστε να στήσει κυριαρχία κάτω από το καλάθι. Μπορεί να σκόραρε μόνο 5 φορές εντός πεδιάς αλλά έφθειρε ασταμάτητα με φάουλ τους αντιπάλους, πηγαίνοντας 17 φορές στη γραμμή των βολών κι ευστοχώντας στις 13. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Μπιέλιτσα αποβλήθηκε με 6 φάουλ από την αναμέτρηση, με τον Νέρκιτς ως κύριο υπαίτιο!

Επίσης, ο Νέρκιτς ερχόταν αποτελεσματικά στις βοήθειες και προστάτευε το καλάθι, έπαιζε άριστη άμυνα στο ποστ ενώ ήταν σπουδαίος στον ανασταλτικό τομέα στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης και κυρίως στην παράταση. Επίσης, ο Βόσνιος μοίρασε αποτελεσματικά την μπάλα από το χαμηλό και το μεσαίο ποστ, τροφοδοτώντας τους εξαιρετικούς σουτέρ του Πόρτλαντ.

Η νίκη των Μπλέιζερς, βέβαια, προήλθε από τα χέρια του Ντέιμιαν Λίλαρντ, ο οποίος ανέτρεψε το -4 του τελευταίου λεπτού κι έστειλε το ματς στην παράταση με διαδοχικά λέι-απ ενώ, σκόραρε 5 πόντους στον έξτρα χρόνο, όσους οι Κινγκς συνολικά!

Αυτό που θα μείνει από το ματς, όμως, είναι το στατιστικό “θαύμα” του Νέρκιτς, ο οποίος απέδειξε ότι μπορεί να κάνει υπέροχα πράγματα απέναντι σε μια φροντ-λάιν που δεν έχει τα “μούσκουλα” για να τα βάλει μαζί του.

Τα highlights του Νέρκιτς

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…