Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Kακιούζης: “Εκεί χρειάζονται ενίσχυση Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός”

Kακιούζης: “Εκεί χρειάζονται ενίσχυση Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός”

kakiouzis

Σε δηλώσεις που έκανε ο Μιχάλης Κακιούζης στον ΣΠΟΡ FM 94.6, για το μεγάλο ντέρμπι που ακολουθεί για την Euroleague, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΣΕΦ (04/01, 21:00), επισήμανε πως δεν γίνεται κάποιος να μιλήσει για εύκολη νίκη, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη των “ερυθρόλευκων” για έναν “κοντό” και των “πράσινων” για έναν “ψηλό”.

Αναλυτικά όσα είπε  ο παλαίμαχος άσος και νυν τεχνικός:

“Η προϊστορία έχει δείξει ότι σε οποιαδήποτε κατάσταση και να είναι οι δύο ομάδες, το κάθε παιχνίδι τους είναι ξεχωριστό. Είναι το πιο κλασικό παιχνίδι μπάσκετ στην Ευρώπη. Έχουν μεγάλη ιστορία στην Ευρώπη. Κάποιος θα πίστευε μια εβδομάδα πριν, δηλαδή, πριν τα ματς με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Νταρουσάφακα ότι μπορεί να ήταν εύκολο το παιχνίδι για μια από τις δύο ομάδες (σ.σ. επειδή έδειχνε σε καλή κατάσταση ο Ολυμπιακός). Αυτό θα το πει κάποιος που είναι αδαής με το άθλημα. Έχουν υπάρξει αλλαγές, αλλά και η σφαλιάρα που δέχθηκε ο Ολυμπιακός. Υπάρχει πλέον και ο Πιτίνο, ο οποίος είναι σαν να λέμε Φιλ Τζάκσον ή Γκρεγκ Πόποβιτς. Έχει τρομερά μεγάλο βαθμολογικά ενδιαφέρον, ασχέτως του γοήτρου κλπ.

Αν δεν έχει το αποτέλεσμα που θέλει ο Παναθηναϊκός, θα έχει ακόμα μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας για να μπει στην οκτάδα, διότι ακολουθεί βαρύ πρόγραμμα για τον ίδιο. Η ήττα του Ολυμπιακού από την Νταρουσάφακα είναι και μέσα στο πρόγραμμα. Όλοι μπορούν να χάσουν από όλους”.

-την κόντρα Ρικ Πιτίνο-Ντέιβιντ Μπλατ: “Θα ήθελα να τους δω μαζί στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς. Και να μην γίνει καμία ερώτηση, απλά να τους αφήσουμε να μιλάνε. Ας μην μιλήσουν τόσο για το ματς, αλλά να αποτελέσει αφορμή”.

-το αν χρειάζονται ενίσχυση οι δύο ομάδες και σε ποια θέση “πονάνε” πιο πολύ: “Ο Παναθηναϊκός έχει την σταθερά που είναι ο Καλάθης. Από τη στιγμή που δεν δείχνουν να εμπιστεύονται Βουγιούκα και Παπαγιάννη στον Παναθηναϊκό, χρειάζεται ψηλός. Από την άλλη, αν θέλει περισσότερο κοντό ή ψηλό ο Ολυμπιακός; Σαφώς θα ήθελε περισσότερη βοήθεια από τους κοντούς ο Ολυμπιακός. Νομίζω στους ψηλούς είναι καλά, με Μιλουτίνοφ, Λεντέι. Βοηθάει κι ο Μπόγρης. Ο Ολυμπιακός είναι σε καλό φεγγάρι και παίζει καλά, ο Παναθηναϊκός θέλει βοήθεια για να παίξει καλά. Είναι διαφορετικό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ η Μακάμπι

Αφήνει τη Stark Arena η Μακάμπι. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (για τους Έλληνες) ο Παναθηναϊκός θα τ…