Κεντρική NBA Και το Χιούστον υποκλίθηκε στους Μπακς του Αντετοκούνμπο! (vids)

Και το Χιούστον υποκλίθηκε στους Μπακς του Αντετοκούνμπο! (vids)

giannis antetokounmpo harden

Οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν την ιδιότητα να επιβάλλουν τη θέλησή τους σε οποιαδήποτε έδρα του NBA, έχοντας αναρριχηθεί στην ελίτ της λίγκας. Τα “ελάφια” “άλωσαν” και το Χιούστον, επικρατώντας των Ρόκετς με 116-109 και σημειώνοντας την νίκη τους στα τελευταία 8 ματς ενώ παράλληλα διατηρούν το κορυφαίο ποσοστό νικών σε ολόκληρο το NBA, με 29 νίκες κι 11 ήττες!

Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο έως και με 10 πόντους, οι Μπακς έτρεξαν σερί 11-3 στην αρχή της 3ης περιόδου και πήραν τον έλεγχο του ματς. Το Χιούστον απάντησε με 7 συναπτούς πόντους, κάνοντας το σκορ 75-70 αλλά αυτή ήταν η τελευταία φορά που τέθηκαν επικεφαλής στην αναμέτρηση. Με επιμέρους σκορ 17-1, το οποίο απλώθηκε από τα τέλη της 3ης έως τις αρχές της 4ης περιόδου, οι Μπακς πήραν κεφάλι με διψήφιο αριθμό πόντων και διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το φινάλε.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε το πρώτο “20-20” παιχνίδι του για φέτος, με 27 πόντους κι 21 ριμπάουντ, δρώντας κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και κάνοντας δύσκολη τη ζωή του Κλιντ Καπέλα κοντά στο καλάθι. Ο Μάλκολμ Μπρόγκντον κι η υψηλή του αποδοτικότητα έκαναν την εμφάνισή τους με πολύ δυνατό τρόπο (24 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 9/12 σουτ, 6/6 βολές), ο Κρις Μίντλετον σταμάτησε στους 13 ενώ ο Στέρλινγκ Μπράουν έφερε 13 πόντους και 4 ασίστ από τον πάγκο, με 3/8 τρίποντα.

Από την άλλη, η κυρίαρχη φιγούρα του Τζέιμς Χάρντεν δεν αρκούσε. Ο “Beard” είχε ένα τυπικό για εκείνον παιχνίδι, δεδομένης της “εκρηκτικής” κατάστασης στην οποία βρίσκεται, με 42 πόντους (7/14 δίποντα, 6/16 τρίποντα, 10/11 βολές), 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ αλλά κι 9 λάθη, δίχως, όμως, να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες γύρω του. Ο Καπέλα έμεινε στα χαμηλά (4/16 σουτ) ενώ οι Τζέραλντ Γκριν (16 πόντοι, 3/10 τρίποντα) και Όστιν Ρίβερς (13 πόντοι) ήταν οι μοναδικοί έτεροι διψήφιοι σκόρερ για μια ομάδα που σούταρε μονάχα με 37.5% στα σουτ εντός πεδιάς.

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=zdbt9R4ItYE

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…