Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ιτούδης: “Γι’ αυτό δεν έκατσα στον πάγκο της Εθνικής”

Ιτούδης: “Γι’ αυτό δεν έκατσα στον πάγκο της Εθνικής”

itoudis

Συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Ιτούδης και μίλησε για όλους και για όλα. Αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα, μίλησε για τους “αιώνιους, ενώ αποκάλυψε διάφορα πράγματα για τη ζωή του.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα του “OPEN”:

Αρχικά τόνισε: “Η πίεση είναι δεδομένη. Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς την πίεση είτε μόνος είτε στο σύνολο, τότε καλύτερα να μην κάνεις αυτή τη δουλειά”.

Για την Εθνική: “Μου έγινε μια τιμητική πρόταση από τον κ.Βασιλακόπουλο. Ήταν τιμή, αλλά το τάιμινγκ δεν ήταν σωστό με αυτή τη διαδικασία των παραθύρων και με τις ομάδες που έχουν ανταγωνισμό σε υψηλό επίπεδο δεν μπορούσαν να ενταχθούν στις εθνικές ομάδες τους. Αυτό συνέβη και με εμένα, αλλά είμαι θερμός υποστηρικτής της Εθνικής”.

Για τους “αιωνίους”: “Και οι δύο ομάδες είναι σε υψηλό επίπεδο. Όλα αυτά τα χρόνια είναι πολύ ανταγωνιστικές. Έχουν νέους προπονητές και ηγούνται των προσπαθειών. Και ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, αλλά και ο προηγούμενος, ο κύριος Πασκουάλ, είναι εγνωσμένης αξίας και έχουν μιλήσει τα αποτελέσματα για τους ίδιους. Και ο κύριος Πιτίνο και ο κύριος Μπλατ είναι προπονητές εγνωσμένης αξίας. Ειδικά με τον Ντέιβιντ γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, είναι πολύ ικανός με μεγάλη εμπειρία”.

Για το ποιον θεωρεί τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα, πέραν του Γιάννη Αντετοκούνμπο: “Παίζετε σε ένα γήπεδο και βάζετε τους κανόνες. Είναι σημαντικό για τον κόσμο να αντιληφθεί ότι ένας αθλητής μπορεί να κάνει πολλά πράγματα εκτός του να σκοράρει. Πολλοί Έλληνες αθλητές, όπως ο Διαμαντίδης, ο Παπαλουκάς, έδωσαν μια διαφορετική οντότητα, όπως και ο Σπανούλης. Όλοι αυτοί οι αθλητές έδωσαν το κάτι παραπάνω.

Όντως ο Γιάννης είναι μια κατηγορία μόνος του. Είχε να παλέψει πολλές αντιξοότητες στην προσωπική του ζωή. Γέννημα θρέμμα Έλληνας με γονείς μετανάστες που έδιναν αγώνα επιβίωσης. Και το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στην Α1, αλλά και στην Α1 και είχα την τύχη να μιλήσω με αρκετούς σκάουτερ που ενδιαφέρονταν για τον Γιάννη και είδαμε παιχνίδια της ομάδας του. Είναι μια ξεχωριστή κατηγορία, γιατί η εξέλιξή του είναι ανοδική και εύχομαι να είναι υγιής και προσηλωμένος στον στόχο του, γιατί δεν υπάρχει ταβάνι σε αυτόν. Σε ένα παιχνίδι με τους Νικς βρέθηκε στο γήπεδο ένας φίλος μου και είπε πως όταν βάζει τα σουτ από τα 5-6 μέτρα δεν έχει σταματημό”.

Για την ζωή στην Ρωσία: “Προφανώς είναι διαφορετική. Η Μόσχα είναι πολύ όμορφη πόλη και αρέσει στην οικογένειά μου. Έχει αρκετό χιόνι, αλλά η ζωή μας κυλά όπως θα κυλούσε και σε άλλη πόλη του εξωτερικού όσον αφορά το μπάσκετ”.

Για το αν έχει… καλλιτεχνική φλέβα: “Γαλουχήθηκα και μεγάλωσα με λαϊκούς τραγουδιστές στο σπίτι. Μου αρέσουν τα λαϊκά τραγούδια και ό,τι μου χαϊδεύει το αυτί μουσικά. Προσπαθώ να το μεταλαμπαδεύσω και στην Αλεξάνδρα που παίζει πιάνο. Εγώ ασχολήθηκα λίγο με ακορντεόν, κιθάρα, αλλά δεν ήταν αυτή η διαδρομή μου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Μοιράστηκε το MVP της 34ης αγωνιστικής ο Σλούκας

Μοιράστηκε το βραβείο του MVP, ο Κώστας Σλούκας. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκα…