Κεντρική Basket League Η ξεχωριστή “90άρα” του Ήφαιστου

Η ξεχωριστή “90άρα” του Ήφαιστου

ifaistos limnou

Ο Ήφαιστος Λήμνου πήρε την δεύτερη εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Πανιώνιο στην Betshop Basket League, με σκορ 93-76.

Το σύνολο του Σωτήρη Μανωλόπουλου έφτασε για πρώτη φορά σε επίδοση 90+ πόντων αφού μέχρι χθες, η κορυφαία ήταν εκείνη των 86 που σημείωσε στο ματς του πρώτου γύρου με τον Πανιώνιο.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Για την ομάδα της Λήμνου βέβαια και η άμυνα έβαλε το λιθαράκι της για τη νίκη, όπως φανερώνει άλλωστε το παθητικό των 76 πόντων. Ο Ήφαιστος “έγραψε” μάλιστα και ένα ρεκόρ αμυντικής φύσης, αφού οι παίκτες του έκαναν πέντε τάπες, περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Το προηγούμενο ρεκόρ τους ήταν οι τέσσερις τάπες που είχαν στα ματς του πρώτου γύρου με τον Πανιώνιο και τον Προμηθέα.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Το χθεσινό ήταν το 200ό παιχνίδι του Σπύρου Μούρτου στην Betshop Basket League. Ο έμπειρος γκαρντ είχε κάνει την πρώτη εμφάνιση του, στις 7 Δεκεμβρίου 2008 στο εκτός έδρας παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

*“200άρης” έγινε και ο Αντουέιν Ουίγκινς με τα πέντε ριμπάουντ που μάζεψε στο χθεσινό παιχνίδι.

 

Berry270119

Πρώτη “30άρα” απ’ την εποχή Παππά στον Πανιώνιο

Ο Ντέβιον Μπέρι πρόσθεσε άλλη μία εντυπωσιακή εμφάνιση στο ενεργητικό του, ξεπερνώντας μάλιστα για πρώτη φορά τους 30 πόντους και σταματώντας στους 32. Είναι μια επίδοση που σημειώθηκε από παίκτη του Πανιωνίου για πρώτη φορά μετά από σχεδόν έξι χρόνια. Η τελευταία φορά που παίκτης των “κυανέρυθρων” έφτασε και ξεπέρασε τους 30, ήταν στις 6 Απριλίου 2013 όταν ο Νίκος Παππάς σημείωσε 33 στην εντός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας με 80-78. Σε εκείνη τη σεζόν, ο νυν γκαρντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είχε φτάσει τέσσερις φορές σε επίδοση 30+ πόντων.

*Με τις 11 εύστοχες βολές του, ο Ντέβιον Μπέρι ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση στην οποία έφτασε δύο φορές ο Στιβ Μπαρτ στα παιχνίδια του Ρεθύμνου Cretan Kings με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και τον Ήφαιστο στην Κρήτη. Τα κατάφερε εκτελώντας 15 βολές, περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη στο φετινό Πρωτάθλημα αφού η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση είναι εκείνη των 12 εκτελεσμένων βολών που είχαν δύο φορές ο Μπαρτ, μία φορά ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στο εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού με τον Χολαργό και χθες ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ.

*Σε ομαδικό επίπεδο, ρεκόρ περιόδου αποτελούν για τον Πανιώνιο τα 16 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψαν χθες οι παίκτες του. Είχαν 15 πριν δύο εβδομάδες κόντρα στον Χολαργό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…