Κεντρική NBA Γκασόλ και Κόνλεϊ για πρώτη φορά στην πόρτα της εξόδου
NBA

Γκασόλ και Κόνλεϊ για πρώτη φορά στην πόρτα της εξόδου

marc gasol conley

Οι Μέμφις Γκρίζλις φαίνονται αποφασισμένοι να ξεκινήσουν τη διαδικασία της ανοικοδόμησης του ρόστερ, βάζοντας τέλος στην περιβόητη grit n’ grind εποχή που τους χαρακτηρίζει καθ’όλη τη διάρκεια της τρέχουσας δεκαετίας. Η ομάδα του Τενεσί μετράει 12 ήττες στα τελευταία 13 ματς, κάτι που έχει οδηγήσει στη “βύθισή” της στην προτελευταία θέση της Δυτικής Περιφέρειας και το περιβόητο “rebuilding” δείχνει να βρίσκεται προ των πυλών, αν και φαίνεται πως θα έπρεπε να είχε λάβει χώρα καιρό πριν.

Ως αποτέλεσμα, οι δύο “πυλώνες” του ρόστερ τίθενται διαθέσιμοι προς ανταλλαγή. Οι παίκτες αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Μάικ Κόνλεϊ και Μαρκ Γκασόλ, με τους Γκρίζλις να δέχονται προτάσεις, με σκοπό να ανταλλάξουν τους δύο παίκτες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άντριαν Γουοζναρόφσκι.

Το Μέμφις θα βρίσκεται σε θέση να “ζυγίζει” τις προτάσεις που δέχεται για τους δύο παίκτες μέχρι και την 7η Φεβρουαρίου, δηλαδή την ημέρα που εκπνέει η προθεσμία των ανταλλαγών στο NBA για τη φετινή σεζόν. Σκοπός είναι να ανταλλαχθεί τουλάχιστον ο ένας από τους δύο παίκτες ενώ, ενδέχεται να δεχθούν προτάσεις και μετά το τέλος της σεζόν.

Οι Γκρίζλις, βέβαια, δεν θα καταφύγουν σε συμφωνία, σε περίπτωση που οι προτάσεις των άλλων ομάδων δεν πληρούν τα δικά τους στάνταρ. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι επιθυμούν να πορευτούν μακροπρόθεσμα με τους Γκασόλ και Κόνλεϊ στο ρόστερ, καθώς φαίνονται αποφασισμένοι να επενδύσουν γύρω από τον εξαιρετικό ρούκι, Τζάρεν Τζάκσον, ο οποίος αποτελεί την επιτομή του σύγχρονου “τεσσαριού”, όσον αφορά τα προσόντα του ενώ παρουσιάζει ορισμένες εντυπωσιακές εκλάμψεις στην απόδοσή του ήδη από φέτος (13.5 πόντοι, 4.7 ριμπάουντ, 1.5 τάπες ανά αγώνα).

Το επιθυμητό πακέτο ανταλλαγής για το Μέμφις θα περιλαμβάνει σίγουρα μελλοντικά ντραφτ πικς, καθώς και νεαρούς παίκτες με προοπτική. Επίσης, άμεσος στόχος είναι η ανακούφιση στο σάλαρι καπ, αν και το τεράστιο συμβόλαιο του Κόνλεϊ (67 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα 2 χρόνια), καθιστά δύσκολη τη μετακίνησή του, καθώς, ελάχιστες ομάδες έχουν την ευχέρεια να απορροφήσουν ένα τέτοιο συμβόλαιο. Ανασταλτικός παράγοντας είναι, επίσης, κι η ηλικία του Γκασόλ (34 ετών).

Με τους Γκασόλ και Κόνλεϊ ως άμεσους πρωταγωνιστές, οι Γκρίζλις έφθασαν 7 σερί φορές στα πλέι-οφ, από το 2011 μέχρι το 2017. Τις 3 από αυτές, μάλιστα, ξεπέρασαν τον πρώτο γύρο ενώ έφθασαν στο peak τους το 2014, όταν μπήκαν στους Τελικούς της Δύσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Το σκληροτράχηλο στυλ τους, με τον αργό ρυθμό και την άμυνα που “τσακίζει” κόκαλα τούς προσέδωσε τη δική τους, ξεχωριστή ταυτότητα αλλά πλέον, ο τρόπος παιχνιδιού τους φαντάζει παρωχημένος, με την ανάγκη για αλλαγή σελίδας να φαντάζει απαραίτητη.

Η προσφορά των Γκασόλ και Κόνλεϊ σε μια ομάδα με τόσο “φτωχή” ιστορία φαντάζει ανεκτίμητη ενώ, αξίζει να αναφερθεί ότι οι φανέλες τους συγκεντρώνουν τεράστιες πιθανότητες να αποσυρθούν, με δεδομένοι ότι οι δύο σταρ υπήρξαν βασικότατοι “πυλώνες” της κορυφαίας χρονικής περιόδου στην ιστορία της ομάδας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…