Κεντρική NBA Έσπασε τα καλάθια αλλά σημείωσε ένα τεράστιο ρεκόρ ο Τζέιμς Χάρντεν! (vids)
NBA

Έσπασε τα καλάθια αλλά σημείωσε ένα τεράστιο ρεκόρ ο Τζέιμς Χάρντεν! (vids)

james harden rockets 1

Ο Τζέιμς Χάρντεν “κομμάτιασε” τη στεφάνη στο χθεσινό παιχνίδι των Χιούστον Ρόκετς εναντίον των Ορλάντο Μάτζικ, έχοντας μονάχα 1/17 τρίποντα! Πρόκειται για την ισοφάριση του ρεκόρ των περισσότερων χαμένων τριπόντων στην ιστορία του NBA, καθώς ο Ντέιμον Στούνταμαϊρ είχε 5/21 τρίποντα τον Απρίλιο του 2005 κόντρα στους Γουόριορς.

https://twitter.com/statmuse/status/1084667636816986113

Επίσης, το ποσοστό ευστοχίας του, το οποίο ανήλθε στο 5.9%, είναι το χειρότερο ever από παίκτη που πήρε τουλάχιστον 15 προσπάθειες πίσω από τη γραμμή των 7.25!

Παρ’όλα αυτά, ο ανεπανάληπτος ρυθμός στον οποίο σουτάρει και παίρνει φάουλ, μέσα από μια επίθεση που είναι απολύτως κατασκευασμένη για αυτόν, του επέτρεψε και πάλι να ξεπεράσει τους 30 πόντους. Συγκεκριμένα, ο “Beard” ολοκλήρωσε το ματς με 38 πόντους, κυρίως χάρη στις 15/16 βολές του, και επιμήκυνε το σερί αγώνων του με +30 πόντους σε ακόμη πιο ιστορικά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, ο Χάρντεν έφθασε τα 16 συνεχόμενα ματς με +30 πόντους κι ισοφάρισε την επίδοση του Κόμπι Μπράιαντ από τη σεζόν 2002-2003! Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση της λίγκας από τη σεζόν 1976-1977, όταν δηλαδή το NBA ενώθηκε με το ABA κι ο ηγέτης των Ρόκετς θα έχει την ευκαιρία να μείνει μόνος του στην κορυφή στο επόμενο ματς, ενάντια στο Μέμφις.

Στην παρακάτω εικόνα καταγράφονται τα στατιστικά του Χάρντεν από το απίστευτο σερί του, συγκριτικά με εκείνα του σπουδαίου Κόμπι από το αντίστοιχο δικό του.

harden kobe

Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι το απόλυτο ρεκόρ στα χρονικά του NBA, όσον αφορά τις συνεχόμενες 30άρες, φαντάζει απλησίαστο. Ο κάτοχός του δεν είναι άλλος από τον Γουιλτ Τσέιμπερλεϊν, ο οποίος είχε κατορθώσει να ξεπεράσει τους 30 πόντους σε 65 σερί ματς! Ακόμη, η 2η κι η 3η κορυφαία επίδοση βρίσκονται επίσης στην κατοχή του μυθικού σέντερ, ο οποίος είναι ο απόλυτος ρέκορντμαν στα χρονικά του NBA.

Τέλος, ο τελευταίος παίκτης που είχε τουλάχιστον 17 συναπτά παιχνίδια με +30 πόντους ήταν ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ τη σεζόν 1971-1972, όταν σάρωνε τα πάντα με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς (πηγή: Reddit).

Τα highlights του Χάρντεν από το χθεσινό ματς

https://www.youtube.com/watch?v=K6tZeVusvYw

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…