Κεντρική NBA Επέστρεψε στο L.A. και διέλυσε τους Κλίπερς ο Γκρίφιν! (vids)
NBA

Επέστρεψε στο L.A. και διέλυσε τους Κλίπερς ο Γκρίφιν! (vids)

blake griffin tobias harris

Ο Μπλέικ Γκρίφιν έχει μάλλον ανάμεικτα συναισθήματα για τον οργανισμό των Λος Άντζελες Κλίπερς, στον οποίο καθιερώθηκε ως ένας εκ των κορυφαίων και θεαματικότερων φόργουορντ του πλανήτη επί 7.5 σεζόν. Ο 29χρονος σούπερ-σταρ ανταλλάχθηκε στο Ντιτρόιτ τον περσινό Ιανουάριο, παρότι είχε μόλις υπογράψει max επέκταση συμβολαίου 5ετούς διάρκειας, με την ομάδα της Καλιφόρνια να τον θυσιάζει στον βωμό της ανοικοδόμησης του ρόστερ που επιχειρούσε να ξεκινήσει.

Έφθασε, λοιπόν, η ώρα που ο Γκρίφιν πάτησε ξανά στο παρκέ του Staples Center, ώστε να κονταροχτυπηθεί με τη μοναδική πρώην ομάδα του. Πριν από το τζάμπολ, βέβαια, φρόντισε να εκδηλώσει ξανά τον αρνητισμό του, καθώς δεν δέχθηκε να χαιρετίσει τον ιδιοκτήτη των Κλίπερς, Στιβ Μπάλμερ, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης!

Σε πολλές περιπτώσεις, οι παίκτες που επιστρέφουν στο γήπεδο της ομάδας που καθιερώθηκαν στο μπασκετικό στερέωμα αδυνατούν να φθάσουν στο peak της απόδοσής τους, καθώς κυριεύονται από συναισθήματα ποικίλων ειδών. Για τον Γκρίφιν, όμως, ίσχυσε το ακριβώς αντίθετο…

Συγκεκριμένα, ο Γκρίφιν ολοκλήρωσε το ματς με 44 πόντους (8/10 δίποντα, 5/13 τρίποντα, 13/14 βολές), 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 40 λεπτά συμμετοχής, οδηγώντας το Ντιτρόιτ σε μια σπουδαία νίκη με 109-104!

https://twitter.com/ESPNNBA/status/1084227312881676288

Με 15 πόντους από την 1η περίοδο κιόλας, ο Γκρίφιν απέδειξε ότι η εν λόγω αναμέτρηση  δεν ήταν κάτι το συνηθισμένο για εκείνον. Το κοινό ήταν ιδιαίτερα θερμό μαζί του, αποθεώνοντάς τον κατά τη διάρκεια του tribute βίντεο που έπαιξε στα μάτριξ του γηπέδου αλλά εκείνος δεν έδειξε έλεος. Ο σούπερ-σταρ των Πίστονς ήταν καλύτερος από ποτέ στα σουτ από μακρινή απόσταση, παίρνοντας τα περισσότερα τρίποντα στην καριέρα του, έπαιξε ένας-εναντίον-ενός, ήταν πολύ physical και σκόραρε μέσα από το ποστ.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τους 20 πόντους και τα 21 ριμπάουντ του Άντρε Ντράμοντ καθοδήγησαν το Ντιτρόιτ προς τη νίκη, μόλις τη 2η για εκείνους στα τελευταία 9 ματς!

Τα highlights του Μπλέικ Γκρίφιν

https://www.youtube.com/watch?v=OLCcxmN24sk

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Οι τρεις υποψήφιοι για το βραβείο του MVP

Εκτός διεκδίκησης του βραβείου MVP ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι …