Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Δάσκαλε που δίδασκες

Δάσκαλε που δίδασκες

paok oloi

Πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να αποδώσουν διάφορες ερμηνείες στην ομιλία που έκανε ο Μπάνε Πρέλεβιτς προς τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Οι περισσότερες προσπάθειες ήταν ανεπιτυχείς. Το γνωρίζουν πλέον και οι πέτρες πως στον μπασκετικό ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν χρήματα.

Το πρόβλημα δεν είναι απλά μεγάλο αλλά είναι τεράστιο. Και κυρίως απο την στιγμή που θύμωσε ο Ιβαν Σαββίδης και τους διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να βοηθήσει ξανά οικονομικά την διοίκηση Πρέλεβιτς. Όταν συνέβη αυτό, με πρώτο την ασπίδα του Πρέλεβιτς, τον πρόεδρο του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ Θανάση Κατσαρή, διοχετεύθηκε σε μερίδα του φιλικού(αν και δεν υπάρχει ούτε αντιπολίτευση, αλλά ούτε και κριτική εδω πολύ πολύ καιρό)τύπου πως ο Μπάνε Πρέλεβιτς κουράστηκε,δεν αντέχει άλλο και στο τέλος της σεζόν θα εγκαταλείψει την προεδρία.

Και πριν συμβεί αυτό η διοίκηση Πρέλεβιτς, με την βοήθεια του Θανάση Κατσαρή θα σπεύσουν να αναζητήσουν έναν επιχειρηματία για να αναλάβει τον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Ήταν λογικό-πάντα έτσι συμβαίνει άλλωστε- οι τόνοι να χαμηλώσουν και η όποια κριτική και απογοήτευση του κόσμου του ΠΑΟΚ να παραμείνει σιωπηλή και καρτερική.

Έχουν περάσει δύο μήνες, ίσως και περισσότερο-αλλά δεν διαφαίνεται τίποτα στον ορίζοντα. Αλλά για να φανεί κάποιος στον ορίζοντα, κάποιοι πρέπει να τον αναζητήσουν.Και αυτό είναι το ερώτημα. Τον αναζήτησαν; Τον Αναζητούν; Αρμόδιος γι αυτό να απαντήσει είναι ο Μπάνε Πρέλεβιτς.

Πάμπολλες φορές στο παρελθόν,όταν όλοι οι αυλοκόλακες τους αποθέωναν,οι παρατρεχάμενοι(ναι και ‘’δημοσιογράφοι’’) τους έγλειφαν και μιλούσαν για ένα νέο ΠΑΟΚ που θα φτάσει στην κορυφή σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ο υπογράφων, επι πολλά έτη φίλος και του Μπάνε Πρέλεβιτς και του Θοδωρή Ζαγοράκη υποστήριζε πως η ανάμιξη των δυο θρύλων στα διοικητικά του δικεφάλου θα τους αποδομήσει, θα τους απομυθοποιήσει και πολύ πιθανό να καταστρέψει την αγάπη, την φήμη και την διαδρομή τους στον αθλητισμό και τον ΠΑΟΚ. Έπρεπε να παραμείνουν θρύλοι παντοτινοί και λατρευτοί. Και το κυριότερο; Ακέραιοι και άφθαρτοι. Τα χρόνια πέρασαν και δυστυχώς και οι δύο πλήρωσαν και εξακολουθούν να πληρώνουν το τίμημα. Και οι διπλανοί χειροκροτητές τους, είναι οι πρώτοι που λάκισαν, τους εγκατέλειψαν και ακόμη-ακόμη τους απομυθοποίησαν. Ετσι συμβαίνει πάντα στην παγκόσμια ιστορία και όχι μόνο στον αθλητισμό.

Ο Ζαγοράκης αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις, λες και κρύβεται και ο Πρέλεβιτς παρακολουθεί τους αγώνες του μπασκετικού ΠΑΟΚ κλεισμένος και μόνος σε ενα γραφείο.

Πριν απο λίγες ώρες, ο Μπάνε Πρέλεβιτς μιλώντας στους παίκτες του ΠΑΟΚ, εγγυήθηκε ότι κανείς δε θα χάσει χρήματα από τον ΠΑΟΚ, ενώ ανέφερε πως όποιος δε μπορεί να υποστεί κάποιες καθυστερήσεις στις πληρωμές, να το πει στη διοίκηση.«Οκτώ χρόνια δεν έχει χάσει κανείς λεφτά από τον ΠΑΟΚ. Σας το λέω εγγυημένα ότι κανένας σας δε θα χάσει χρήματα από τον ΠΑΟΚ. Περιμένουμε κάποια χρήματα αλλά μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις. Αν κάποιος δε μπορεί να υποστηρίξει μια καθυστέρηση, θέλουμε να έρθει και να μας το πει.Αν κάποιος από εσάς έχει βιοποριστικό πρόβλημα, μπορεί να έρθει να μας το πει και να βρούμε μία λύση»

Μάλιστα .Αυτά είπε ο Πρέλεβιτς. Δεν μπορώ να γνωρίζω εαν δεν θα χάσει κανείς τα χρήματα του απο τον ΠΑΟΚ,αλλά το ζήτημα είναι το πότε θα τα πάρουν.Διότι πάνε χρόνια(το αναφέρω ως παράδειγμα)που οφείλουν χρήματα στον Μαρκόπουλο και ακόμη δεν έχει εξοφληθεί νομίζω. Αλλά το θέμα δεν είναι εκεί.Ειλικρινά σας λέω,το σημερινό κείμενο το γράφω με πολύ μεγάλη λύπη, διότι ο Μπάνε έδωσε πολλά,εξελίχθηκε σε θρύλο.Δυστυχώς όμως με την ιδιότητα του προέδρου που δεν μπορεί πια να ανταποκριθεί και φθείρεται,πρέπει να του ασκηθεί κριτική. Και με λύπη μου θυμάμαι,την τελευταία του συνέντευξη πριν φύγει απο τον ΠΑΟΚ. Ήμουν εκείνος που του είχε αποσπάσει εκείνη την αποκλειστική συνέντευξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης,όπου ο Μπάνε(διότι το θέμα ηταν και τότε οικονομικό)μου δήλωνε πως ο ΠΑΟΚ και κανένας ΠΑΟΚ δεν μπορεί να εκβιάσει τον Πρέλεβιτς.Και κάτι ακόμη πιο σημαντικό και πιο βαρύ. Πως πολύ δύσκολα,αν όχι ποτέ δεν θα γυρίσει ξανά.

Εδω πάει το ‘’Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις. Η φράση αυτή, αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο και λέγεται για κάποιον που παραβιάζει ο ίδιος τις αρχές του.Που τα λόγια του με τις πράξεις του παρουσιάζουν μια ανακολουθία, που άλλα λέει κι άλλα κάνει.’’

Τότε ο Μπάνε, ο αγαπημένος μου φίλος, δεν μασούσε απο εκβιασμούς και ζητούσε τα χρήματα του και σηκώθηκε και έφυγε και πήγε στην Μπολώνια. Τώρα, επι της ουσίας,θυμώνει με τους παίκτες των οποίων είναι πρόεδρος και τους λέει ότι δεν θα χάσουν τα χρήματα τους.

Σ.Σ:Η διαδρομή μου 39 χρόνια στην δημοσιογραφία μου έχει διδάξει,πως πάντα-ελάχιστες οι εξαιρέσεις-όλοι οι αθλητές, οι προπονητές και κυρίως οι παράγοντες δεν ακουν την συμβουλή και τις απόψεις των ανιδιοτελών. Ακουν τις συμβουλές των γλυφτών,των αυλοκολάκων,εκείνων που έχουν συμφέρον.Και τις περισσότερες φορές πληρώνουν σκληρά το τίμημα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περικλής Στέλλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…