Κεντρική NBA Αποσύρουν τη φανέλα του Νικ Κόλισον οι Θάντερ!
NBA

Αποσύρουν τη φανέλα του Νικ Κόλισον οι Θάντερ!

nick collison

Ο Νικ Κόλισον δεν ήταν ποτέ ο παίκτης που λάμβανε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Επί 14 συναπτές σεζόν, ο ρόλος που διαδραμάτιζε στην ομάδα ήταν αυτός του ρολίστα, δίχως, μάλιστα, να σπάσει το φράγμα των 10 πόντων ανά αγώνα. Παρ’όλα αυτά, η προσφορά του στον οργανισμό των Θάντερ θεωρείται ανεκτίμητη και κάπως έτσι, ανακοινώθηκε ότι η φανέλα του με το νο.4 θα είναι η πρώτη που θα αποσυρθεί από την ομάδα της Οκλαχόμα!

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που η πρώτη φανέλα, η οποία θα αποσυρθεί στην Οκλαχόμα θα είναι αυτή του Νικ Κόλισον. Έχει εγκαθιδρύσει τον εαυτό του ως κομμάτι της κοινότητας αλλά και της ομάδας, αποτελώντας παράδειγμα αφοσίωσης, σκληρής δουλειάς κι αυθεντικότητας. Συγχαρητήρια, Νικ!”, τόνισε ο ιδιοκτήτης των Θάντερ, Κλέι Μπένετ.

Ο Κόλισον αγωνίστηκε επί 14 σεζόν με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, δηλαδή σε ολόκληρη την καριέρα του, από τη σεζόν 2004-2005, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στο Σιάτλ, μέχρι πέρσι. Ήταν ένας σκληροτράχηλος φόργουορντ/σέντερ, κυνηγούσε ασταμάτητα το ριμπάουντ, “έδερνε” στην άμυνα ενώ, η φωνή του στα αποδυτήρια ακουγόταν περισσότερο, συγκριτικά με οποιουδήποτε άλλου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Θάντερ του έδιναν μονίμως θέση στο ρόστερ ενώ, αποτελούσε τον αγαπημένο παίκτη του κοινού της Οκλαχόμα, λόγω της αφοσίωσής του.

Επίσης, ο Κόλισον ολοκλήρωσε την καριέρα του με 5.9 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 1 ασίστ ανά αγώνα σε 20.4 λεπτά συμμετοχής ενώ η κορυφαία σεζόν του, βάσει αριθμών ήταν αυτή του 2007-08 (9.8 πόντοι, 9.4 ριμπάουντ). Μαζί με τους Θάντερ έφθασε στους Τελικούς του NBA το 2012, όντας παίκτης-κλειδί από τον πάγκο.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τελετή απόσυρσης της φανέλας του Κόλισον θα λάβει χώρα στις 20 Μαρτίου, στο παιχνίδι των Θάντερ εναντίον των Ράπτορς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…