Κεντρική NBA Απίθανοι Μπακς, έκαναν “κομμάτια” τους Χοκς! (vid)

Απίθανοι Μπακς, έκαναν “κομμάτια” τους Χοκς! (vid)

giannis antetokounmpo 1

Με “οδηγό” την απίθανη απόδοσή τους στην 1η περίοδο, οι Μιλγουόκι Μπακς «γκρέμισαν» τους Ατλάντα Χοκς με 144-112, πανηγυρίζοντας την 5η σερί νίκη τους, καθώς και την 9η εντός των τελευταίων 10 ματς! Τα “ελάφια” εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα τα 4 συναπτά εντός έδρας ματς απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες, παίρνοντας το απόλυτο από αυτά κι επεκτείνοντας το ρεκόρ τους στο 27-10, το κορυφαίο στο NBA!

Αυτή ήταν η πιο ευρεία φετινή νίκη για τους πρωτοπόρους της Ανατολής ενώ οι 144 πόντοι αποτελούν την ισοφάριση της κορυφαίας επιθετικής τους συγκομιδής. Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι δεν είχαν σκοράρει ποτέ 144 πόντους από το 1989 μέχρι τη φετινή σεζόν!

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι ο τελικός νικητής είχε ήδη κριθεί από την 1η περίοδο. Οι Μπακς προηγήθηκαν με το εκκωφαντικό 43-14 (!), στο κορυφαίο πρώτο δωδεκάλεπτο που έχει πραγματοποιήσει οποιαδήποτε ομάδα εντός της τρέχουσας σεζόν! Επίσης, οι 43 πόντοι αποτελούν season-high για το Μιλγουόκι ενώ οι 14 είναι season-low για τους Χοκς.

Οι Μπακς εκμεταλλεύτηκαν το άριστο spacing της εκάστοτε 5άδας τους, κάτι που άνοιγε διαδρόμους για drive, σκόραραν μέσω του πικ-εν-ρολ ενώ, κατόρθωσαν να τρέξουν ουκ ολίγες φορές στον αιφνιδιασμό για εύκολα καλάθια. Οι αδύναμοι Χοκς δεν θα μπορούσαν να ανατρέψουν μια τέτοια κατάσταση, με τη διαφορά να αγγίζει έως και τους 38 πόντους από το πρώτο ημίχρονο!

Όσον αφορά τον κόουτς των Μπακς, ο Μάικ Μπούντενχολζερ αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του για 1η φορά, κάνοντας εξαιρετική δουλειά.

Το Μιλγουόκι είχε 12 ολόκληρους παίκτες με +8 πόντους (!), με τους Κρις Μίντλετον και Μάλκολμ Μπρόγκντον να είναι οι πιο προνομιούχοι, με 19 πόντους έκαστος. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε στο παρκέ μονάχα για 19 λεπτά, αγγίζοντας το τριπλ-νταμπλ (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 10 ασίστ) ενώ ο Έρικ Μπλέντσο σημείωσε 16 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ.

Συνολικά, οι Μπακς είχαν 55% στα σουτ εντός πεδιάς, 14/40 τρίποντα και μοίρασαν 36 ασίστ ενώ πέτυχαν 34 πόντους στον αιφνιδιασμό! Ακόμη, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ουδείς παίκτης της βασικής πεντάδας έμεινε στο παρκέ για πάνω από 22 λεπτά, ίσως στην πιο ξεκούραση βραδιά για την “αρμάδα” του Αντετοκούνμπο την τρέχουσα σεζόν.

Για τους Χοκς, οι οποίοι έχουν ρεκόρ 11-27 και βρίσκονται στα χαμηλά “στρώματα” της Ανατολής, ο ΝτιΆντρε Μπέμπρι ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους ενώ ο Τρέι Γιανγκ σκόραρε 13 πόντους και μοίρασε 10 ασίστ.

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=qilCr4ADrYI

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…