Κεντρική NBA Απίστευτος Κάρι, τρίποντη “καταιγίδα” από τους Γουόριορς! (vid)
NBA

Απίστευτος Κάρι, τρίποντη “καταιγίδα” από τους Γουόριορς! (vid)

curry 1

Σε ένα παιχνίδι που παίχθηκε σε εξωφρενικό ρυθμό και με λιγοστή όρεξη για άμυνα, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς νίκησαν τους Νιου Όρλεανς Πέλικανς με 147-140, με τους πρωταθλητές να βρίσκονται σε έναν πρωτοφανή επιθετικό οίστρο τον τελευταίο καιρό. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Στεφ Κάρι, ο οποίος πέτυχε κάτι πρωτοφανές στα χρονικά.

Συγκεκριμένα, ο σούπερ-σταρ των “dubs” πέτυχε 41 πόντους με 9/17 τρίποντα, σκοράροντας τουλάχιστον 8 φορές πίσω από τα 7.25 για 3ο σερί παιχνίδι! Κάτι τέτοιο δεν έχει επαναληφθεί στα χρονικά της λίγκας, με τον Κάρι να έχει 28/49 τρίποντα σε διάστημα 4 ημερών!

Το ακόμα πιο τρομερό της υπόθεσης είναι ότι ο Κάρι πέτυχε 7 τρίποντα μονάχα στην 3η περίοδο, σε μια από τις κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών, με τον κορυφαίο σουτέρ όλων των εποχών να διανύει ένα φανταστικό φεγγάρι.

Τα highlights του Κάρι

https://www.youtube.com/watch?v=U6IYz7r1N0k

Εξίσου φανταστικοί είναι κι οι Γουόριορς εντός των τελευταίων ημερών. Στο εν λόγω παιχνίδι, οι πρωταθλητές είχαν 24/49 τρίποντα, ισοφαρίζοντας την top επίδοση της ιστορίας τους ενώ σκόραραν +18 τρίποντα για 4ο σερί παιχνίδι, κάτι πρωτοφανές για εκείνους! Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 30 πόντους, 15 ριμπάουντ και 5 ασίστ με 10/24 σουτ, ο Κλέι Τόμπσον σταμάτησε στους 19 πόντους με 4/8 τρίποντα ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν πραγματοποίησε το κορυφαίο φετινό παιχνίδι του, με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 14 ασίστ!

Τα ρεκόρ δεν σταματούν εδώ. Οι Πέλικανς ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 19/37 τρίποντα, κάτι που σημαίνει ότι επιτεύχθηκαν συνολικά 43 τρίποντα στην αναμέτρηση. Κάτι τέτοιο αποτελεί νέο ρεκόρ όλων των εποχών, με τους Γουόριορς να έχουν μερίδιο και στην προηγούμενη επίδοση των 42 τριπόντων, η οποία τέθηκε μαζί με τους Κινγκς στις 5 Ιανουαρίου!

Για τη Νέα Ορλεάνη, ο Άντονι Ντέιβις ολοκλήρωσε το ματς με 30 πόντους, 18 ριμπάουντ κι 7 ασίστ σε 41 λεπτά συμμετοχής ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς ήρθε από τον πάγκο και προσέφερε 29 πόντους με 6/10 τρίποντα. Ο Τζρου Χόλιντεϊ σταμάτησε στους 25 πόντους, μαζί με 6 ριμπάουντ κι 7 ασίστ ενώ ο Τζούλιους Ραντλ σκόραρε 23 πόντους.

Οι Γουόριορς, λοιπόν, μετρούν 6 σερί νίκες, ευστοχούν πίσω από το τρίποντο περισσότερο από ποτέ, ο Κάρι κι ο Ντουράντ έχουν σκοράρει +70 πόντους μαζί σε 3 από τις 6 νίκες τους ενώ οι Τόμπσον και Γκριν έχουν ξαναβρεί τους γνώριμους ρυθμούς τους. Με δεδομένο ότι ο ΝτεΜάρκους Κάζινς θα επιστρέψει στα παρκέ στο επόμενο ματς εναντίον των Κλίπερς, φαίνεται ότι τα καλύτερα μόλις ξεκίνησαν για τους πρωταθλητές.

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=X9EYlSDQk5E

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…