Κεντρική NBA Απίστευτος Γιόκιτς, φόρτωσε με 40 πόντους το αντίπαλο καλάθι! (vids)
NBA

Απίστευτος Γιόκιτς, φόρτωσε με 40 πόντους το αντίπαλο καλάθι! (vids)

nikola jokic denver 1

Όταν είσαι ο απόλυτος ενορχηστρωτής της κορυφαίας ομάδας στη Δυτική Περιφέρεια και το κύριο κέντρο αποφάσεων της επιθετικής λειτουργίας της, μάλλον δικαιούσαι να ακούς τις γνώριμες κραυγές περί πολυτιμότερου παίκτη.

Όταν είσαι ένας σέντερ ύψους 2.13 και τρέχεις πικ-εν-ρολ με τεράστια άνεση, όντας ο χειριστής της μπάλας, τότε μάλλον είσαι ένας ιδιαίτερα ξεχωριστός παίκτης.

Όταν είσαι ο Νίκολα Γιόκιτς, μπορείς να κάνεις τα πάντα. Ο Σέρβος σούπερ-σταρ σάρωσε ξανά ό,τι βρήκε στο πέρασμά του κι οδήγησε τους Ντένβερ Νάγκετς σε μια οριακή νίκη επί των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με 116-113, στο ντέρμπι της Northwest.

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Κολοράντο βελτίωσε το ρεκόρ της στο 29-13, οδηγώντας την κούρσα στη Δύση, μισή νίκη πάνω από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Όσον αφορά τον Γιόκιτς, η τελική στατιστική “έγραψε” 40 πόντους, 10 ριμπάουντ κι 8 ασίστ, με 11/16 δίποντα, 4/7 τρίποντα κι 6/8 βολές! Όταν ο “Joker” είναι απόλυτα επιθετικογενής κι έχει ως κύριο στόχο να φορτώσει με πόντους το αντίπαλο καλάθι, είναι σχεδόν ανίκητος, με τον ίδιο να διαισθάνεται στην προθέρμανση ότι τα πράγματα είναι πολύ χαλαρά, οπότε αποφάσισε να παίξει πολύ δυνατά από το ξεκίνημα, όπως τόνισε.

Αυτή ήταν η 3η 40άρα στην καριέρα του Γιόκιτς, με τον ίδιο να μετρά 27.3 πόντους, 12.1 ριμπάουντ κι 7.9 ασίστ ανά αγώνα εντός του Ιανουαρίου, με την παρουσία του στο επερχόμενο All-Star Game να θεωρείται “κλειδωμένη”.

Ο Γιόκιτς έπαιξε πολύ ένας-εναντίον-ενός στο ποστ, εξαντλώντας τη δημιουργικότητά του στους τρόπους που τελείωνε τις φάσεις. Επίσης, σκόραρε από μακριά μέσω πικ-εν-ποπ και πάσαρε με απόλυτη ακρίβεια στους ελεύθερους σουτέρ ενώ, το κορυφαίο διάστημα για εκείνον ήταν η 3η περίοδος, εκεί όπου σκόραρε 15 πόντους! Ο Σέρβος δεν θα μπορούσε να μην “χτυπήσει” και στα κρίσιμα σημεία, σκοράροντας ένα μεγάλο καλάθι για το 110-108, καθώς και δύο ελεύθερες βολές στη συνέχεια.

Τα highlights του Νίκολα Γιόκιτς

https://www.youtube.com/watch?v=WWvipNiz6Xc

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…