Κεντρική NBA Ανεπανάληπτος Λέοναρντ με 45 πόντους! (vid)
NBA

Ανεπανάληπτος Λέοναρντ με 45 πόντους! (vid)

kawhi leonard

Το 2019 μπήκε με τον πιο δυνατό κι “εκρηκτικό” τρόπο για τον Καουάι Λέοναρντ, ο οποίος σημείωσε την κορυφαία scoring επίδοση της καριέρας του! Ο σούπερ-σταρ των Τορόντο Ράπτορς “πλήγωσε” τους Γιούτα Τζαζ με κάθε πιθανό τρόπο, υπερκάλυψε τις απουσίες των Κάιλ Λάουρι και Γιόνας Βαλαντσιούνας ενώ ανάγκασε τον προπονητή του, Νικ Νερς, να υποκλιθεί στο μεγαλείο του!

https://twitter.com/Raptors/status/1080329381636014080

“Ήμασταν τυχεροί που το θαυμάσαμε όλο αυτό από κοντά”, τόνισε ο κόουτς των Καναδών, εγκωμιάζοντας τον Λέοναρντ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πώς θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, με δεδομένο ότι ο Λέοναρντ έριξε 45 πόντους στο “κεφάλι” μιας εξαιρετικής άμυνας (6η καλύτερη ομάδα στο defensive rating οι Τζαζ, μακράν η κορυφαία του NBA στα τελευταία 10 ματς);

Ο Λέοναρντ είχε συνολικά 16/22 σουτ και 13/17 βολές, φθάνοντας τους 45 πόντους δίχως καν να σκοράρει πίσω από τη γραμμή του τριπόντου! Επιπλέον, μάζεψε 6 ριμπάουντ ενώ έκανε μονάχα 2 λάθη σε 35 λεπτά συμμετοχής, οδηγώντας το Τορόντο στον θρίαμβο με 122-116.

Με αλλεπάλληλα pull-up σουτ από μέση απόσταση, ο Λέοναρντ έθετε συνεχώς νέα προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, πολλαπλά είδη ντρίμπλας (ραχιαίες, κάτω από τα πόδια), ώστε να “χαλάσει” το timing του αμυντικού. Επίσης, πήγε σε πολλές περιπτώσεις στο drive, τελειώνοντας φάσεις με ανάποδα λέι-απ ενώ αξιοποίησε την επίθεση στο close-out, χάρη στο γεγονός ότι ξεκινούσε τη διείσδυση με το που έπαιρνε την μπάλα στα χέρια, δίχως να χάνει δευτερόλεπτο.

Η παρουσία του “τρομακτικού”, Ρούντι Γκομπέρ κάτω από το καλάθι δεν έμοιαζε να του χαλάει τα σχέδια, με τον Λέοναρντ να παίρνει συχνά αυτό που θέλει και να κερδίζει πληθώρα φάουλ. Το 3ο δωδεκάλεπτο αποτέλεσε μια προσωπική αποθέωση για εκείνον, καθώς πέτυχε 19 πόντους στο διάστημα αυτό με 7/7 σουτ και 5 εύστοχες βολές! Η δική του “μαγεία” ήταν αυτή που ώθησε τους Ράπτορς στο να πετύχουν 44 πόντους στο 12λεπτο αυτό και να σημειώσουν την κορυφαία επίδοση της ιστορίας τους!

Αυτό ήταν το 3ο παιχνίδι της καριέρας του Λέοναρντ με +40 πόντους ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηγέτης του Τορόντο “τρέχει” ένα σερί 14 αγώνων με +20 πόντους, το οποίο είναι το μεγαλύτερο της καριέρας του.

Τα highlights του ακαταμάχητου Λέοναρντ

https://www.youtube.com/watch?v=WsmmpOk6hdA

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…