Κεντρική NBA Ανατροπή και νέος θρίαμβος για τους Μπακς του Αντετοκούνμπο! (vid)

Ανατροπή και νέος θρίαμβος για τους Μπακς του Αντετοκούνμπο! (vid)

giannis

Με “οδηγό” την καταπληκτική τους απόδοση στην 4η περίοδο, οι Μιλγουόκι Μπακς επικράτησαν και των Σάρλοτ Χόρνετς με 108-99, ευρισκόμενοι πλέον σε σερί 6 νικών, το 2ο μεγαλύτερο στο NBA! Το “πλήρωμα” του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετρά 17 νίκες στα τελευταία 20 ματς που έχει δώσει, έχει ρεκόρ 35-12, το καλύτερο στη λίγκα ενώ, βρίσκεται ξεκάθαρα στην κορυφή του NBA, μία ολόκληρη νίκη πάνω από τους Τορόντο Ράπτορς!

Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμη και με 12 πόντους εντός της 4ης περιόδου (80-92, με 9:45 για το τέλος), οι Μπακς αποφάσισαν να αυξήσουν την ένταση στην άμυνα, “πνίγοντας” τους Χόρνετς και τρέχοντας στον αιφνιδιασμό, ανατρέποντας άμεσα τα δεδομένα. Οι Χόρνετς υποχρεώθηκαν να πάνε σε ατομικές προσπάθειες, με αποτέλεσμα τα “ελάφια” να “τρέξουν” σερί 11-0 και να πάρουν το προβάδισμα χάρη σε κάρφωμα του Αντετοκούνμπο. Στα τελευταία λεπτά, το προβάδισμα άνηκε αποκλειστικά στα χέρια τους.

Όσο για τον Γιάννη, ο ένας εκ των δύο αρχηγών του All-Star Game είχε 34 πόντους, 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 τάπες σε 38 λεπτά συμμετοχής, με 14/21 σουτ και 6/8 βολές, γεμίζοντας τη στατιστική του σε απόλυτο βαθμό!

Το χθεσινό, μάλιστα, ήταν μόλις το 2ο ματς, στο οποίο οι Μπακς παίρνουν τη νίκη με τόσο άσχημα ποσοστά από το τρίποντο (6/31). Η μόνη άλλη φορά που τα κατάφεραν φέτος με ποσοστό κάτω του 25% πίσω από τα 7.25 ήταν την ημέρα των Χριστουγέννων εναντίον των Νικς (6/32).

Ο Μάλκολμ Μπρόγκντον είχε 19 πόντους και 5 ριμπάουντ στο χθεσινό ματς, ο Έρικ Μπλέντσο πρόσθεσε 18 ενώ ο Κρις Μίντλετον σταμάτησε στους 16 πόντους, μαζί με 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 6/12 σουτ.

Ξεχωριστή αναφορά αξίζει να γίνει στον Πατ Κόνανγκτον, ο οποίος δεν σημείωσε ούτε έναν πόντο αλλά η απίστευτη ενεργητικότητα που έβγαλε στην άμυνα συνέβαλλε τα μέγιστα στην αλλαγή της εικόνας του ματς! Ο Κόνανγκτον μπήκε στο παρκέ για πρώτη φορά στα τέλη της 3ης περιόδου και δεν έφυγε ξανά από το παρκέ μέχρι τη λήξη του ματς, με τον κόουτς, Μάικ Μπούντενχολζερ να τον αποθεώνει κατάλληλα μετά το τέλος του αγώνα.

Για τους Χόρνετς, ο Νικολά Μπατούμ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους και 4/11 τρίποντα, ο σούπερ-σταρ, Κέμπα Γουόκερ είχε 3/12 σουτ κι αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά ενώ ο Τζέρεμι Λαμπ έσπασε τη στεφάνη με 5/18 σουτ.

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=w611yvQJ4SY

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…