Κεντρική NBA 51 πόντοι σε μία περίοδο για τους θρυλικούς Γουόριορς! (vid)
NBA

51 πόντοι σε μία περίοδο για τους θρυλικούς Γουόριορς! (vid)

curry durant

“Δεν θυμάμαι κάποια καλύτερη 1η περίοδο. Αυτό ήταν ένα σόου πυροτεχνημάτων“, ανέφερε ο κόουτς των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Στιβ Κερ, σχετικά μετά το τέλος του αγώνα εναντίον των Ντένβερ Νάγκετς. Πολλοί φίλοι του NBA ενδεχομένως να προσδοκούσαν μια “σκληρή” μάχη ανάμεσα στους πρωταθλητές και τους πρωτοπόρους στη φετινή Δύση. Οι “dubs”, όμως, προσέφεραν μια ηχηρή “σφαλιάρα” στους γηπεδούχους και τους παρέσυραν σε μια πρωτοφανή “χιονοστιβάδα”, αποδεικνύοντας ότι δεν συγκρίνονται με καμία άλλη ομάδα όταν η απόδοσή τους ακουμπά στο 100%.

Συγκεκριμένα, οι Γουόριορς “κομμάτιασαν” τους Νάγκετς με 142-111 και επανέκτησαν την πρωτιά στη Δυτική Περιφέρεια. Η κύρια ιστορία του αγώνα, όμως, ήταν η 1η περίοδος, στην οποία το Γκόλντεν Στέιτ προηγήθηκε με 51-38 (!) και σημείωσε την κορυφαία επιθετική επίδοση όλων των εποχών για το εν λόγω χρονικό διάστημα, καθώς και τη 2η καλύτερη στην ιστορία της ομάδας, όσον αφορά οποιοδήποτε δωδεκάλεπτο μιας αναμέτρησης!

Οι Γουόριορς είχαν 19/25 σουτ στην 1η περίοδο (76% ποσοστό ευστοχίας) και 10/14 τρίποντα (ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας για οποιαδήποτε περίοδο), με τον Κέβιν Ντουράντ να σημειώνει 17 πόντους με 7/7 σουτ! Ο Κλέι Τόμπσον προσέφερε 13 πόντους ενώ ο Στεφ Κάρι σταμάτησε στους 12.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γουόριορς τελείωσαν την 1η περίοδο με Offensive Rating της τάξεως των 212.5 πόντων, κάτι που σημαίνει ότι σκόραραν περισσότερους από 2 πόντους ανά κατοχή στο εν λόγω διάστημα! Επίσης, το true shooting percentage έφθασε στο εξωφρενικό 95.3%, σύμφωνα με τα στατιστικά του δημοσιογράφου, Νέιτ Ντάνκαν.

Τα αναλυτικά στατιστικά της 1ης περιόδου

Οι Γουόριορς συνδύασαν τη χορογραφική επίθεση μισού γηπέδου (split από το χαμηλό ποστ, motion-weak, weave στην κορυφή) με εξωφρενικά σουτ από πολύ μακρινή απόσταση και με έντονη παρουσία στο τρανζίσιον παιχνίδι. Εννοείται ότι, όταν ο Κάρι, ο Ντουράντ κι ο Τόμπσον βρίσκονται στην ίδια σελίδα, τα πάντα φαντάζουν πολύ πιο εύκολα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γκόλντεν Στέιτ σημείωσε την σερί νίκη του, με τον Κάρι, τον Ντουράντ και τον Τόμπσον να τερματίζουν την αναμέτρηση με 31, 27 και 27 πόντους αντίστοιχα! Από την άλλη, το Ντένβερ είδε το εντός έδρας σερί των 12 νικών να χαλάει και παρά το γεγονός ότι η επίθεσή τους ήταν αρκετά αποτελεσματική, θα ήταν αδύνατο να ζητήσουν κάτι παραπάνω από το εν λόγω ματς.

Όλα τα καλάθια των Γουόριορς στην 1η περίοδο

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αβέβαιο το μέλλον του Ντάρβιν Χαμ στους Λέικερς

Πιθανό να ντραφτάρουν τον Μπρόνι Τζέιμς οι Λέικερς Η χρονιά για τους Λος Άντζελες Λέικερς …