Κεντρική NBA 48 πόντοι για τον Χάρντεν, ήρωας ο Έρικ Γκόρντον για το Χιούστον! (vids)
NBA

48 πόντοι για τον Χάρντεν, ήρωας ο Έρικ Γκόρντον για το Χιούστον! (vids)

james harden eric gordon

Παρότι δεν προηγήθηκαν ούτε μία φορά στην κανονική διάρκεια του ματς, οι Χιούστον Ρόκετς κατόρθωσαν να στείλουν το ματς στον έξτρα χρόνο και να νικήσουν τους Λος Άντζελες Λέικερς με 138-134, με τον Τζέιμς Χάρντεν να επιδίδεται σε ένα από τα κλασικά one-man show του!

Συγκεκριμένα, ο “Beard” σκόραρε 48 πόντους με 6/11 δίποντα, 8/19 τρίποντα και 12/15 βολές ενώ μάζεψε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ κι έκλεψε 4 φορές την μπάλα σε 42 λεπτά συμμετοχής, με τους παίκτες των Λέικερς να δοκιμάζουν τα πάντα, ώστε να τον αναχαιτίσουν! Σε αρκετές περιπτώσεις, έστελναν έναν παίκτη να “κολλήσει” πάνω του, ώστε η μπάλα να φύγει από τα χέρια του κι η επίθεση να γίνει 4-εναντίον-4. Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να αναγκάσουν τους συμπαίκτες του Χάρντεν να τους νικήσουν αλλά η δυναμική του “Beard” του επέτρεψε, ώστε να σπάσει και πάλι τα “κοντέρ”!

Τα highlights του Χάρντεν

https://www.youtube.com/watch?v=pcRB_OqiWwc

Αυτό ήταν το 19ο σερί παιχνίδι του Χάρντεν με +30 πόντους, διατηρώντας την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών, έχει φθάσει τους 163 πόντους σε διάστημα 3 παιχνιδιών, κάτι που μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν κι ο Κόμπι Μπράιαντ έχουν καταφέρει τα τελευταία 50 χρόνια ενώ, κανένα από τα καλάθια του δεν προήλθε από ασίστ, κάτι που ίσχυσε και στα δύο προηγούμενα ματς!

Παρά τα στατιστικά “θαύματα” του Χάρντεν, η νίκη δεν θα είχε φθάσει στα χέρια του Χιούστον χωρίς τη συνδρομή του Έρικ Γκόρντον. Ο γκαρντ των Ρόκετς πέτυχε τους 16 από τους 30 πόντους του στα δύο τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας και στην παράταση, με αποκορύφωμα το απίστευτο τρίποντο με σπάσιμο της μέσης, το οποίο χάρισε “ζωή” στην ομάδα του στο τελευταίο δευτερόλεπτο της 4ης περιόδου!

Το απίστευτο σουτ του Γκόρντον

https://twitter.com/espn/status/1086838996490174465

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…