Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Καζάνι που βράζει ο ΠΑΟΚ! Το θέμα Χάτσερ και οι… άλλοι

Καζάνι που βράζει ο ΠΑΟΚ! Το θέμα Χάτσερ και οι… άλλοι

paok oloi

Το ebasket.gr σας είχε ενημερώσει από την περασμένη αγωνιστική περίοδο για τα οικονομικά… θέματα που είχε ο ΠΑΟΚ, με οφειλές σε διάφορες πλευρές. Επί της ουσίας, όλα όσα συνέβησαν με την αποχή των παικτών ήταν μια… αναμενόμενη εξέλιξη των όσων είχαν αρχίσει να γίνονται από πέρυσι (2017-18). Κάποια στιγμή τα πράγματα θα έφταναν σε οριακό επίπεδο

Μπορεί κάποιες οικονομικές “τρύπες” από την περσινή σεζόν να βρέθηκε ο τρόπος να καλυφτούν, μπορεί να βρέθηκε λύση μέσω της χορηγίας WATT+VOLT προκειμένου οι καλαθοσφαιριστές να πληρωθούν για τους προηγούμενους μήνες αλλά όσοι ξέρουν καλά την καθημερινότητα του “Δικεφάλου”, γνώριζαν πως κάποια στιγμή το οικονομικό “αγκάθι” θα έκανε -πάλι- την εμφάνισή του μιας και “εξαφανίστηκαν” τα λεφτά της χορηγίας (και το χειρότερο ότι δεν υπάρχει plan b).

Η αποχή από την προπόνηση της Τρίτης μοιάζει… φυσιολογική με όσα συμβαίνουν φέτος στον ΠΑΟΚ με τις συνεχόμενες οφειλές προς τους παίκτες. Πέραν των όσων “ακούστηκαν” για τους Χάτσερ και Μορέιρα σχετικά με ενδιαφέρον ομάδων (στην Ιταλία θεωρούν πως ο παίκτης -εκτός απροόπτου- θα μετακομίσει στην Μπρίντιζι), υπάρχουν κι άλλα θέματα…

Ο πρώτος για παράδειγμα φέρεται να είναι δυσαρεστημένος -και γενικώς να έχει εκφράσει το παράπονό του σε τρίτους- σχετικά με τον τρόπο χρησιμοποίησής του και έτσι το θέμα του δεν είναι μόνο οικονομικό. Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον από το εξωτερικό λέγεται πως υπάρχει για τους Τζόουνς και Γκάρετ. Δεν αποκλείεται να προκύψει ζήτημα αποχώρησης και γι’ αυτούς. Με την -φοβερή- σεζόν που πραγματοποιεί, ο Φιλ Γκος έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων. Το ότι έχει στο μυαλό του την προπονητική και όχι τόσο να συνεχίσει ως παίκτης, ίσως να είναι θετικό για τον ΠΑΟΚ προκειμένου να “σώσει” το ζήτημά του.

Επίσης ο Γιάννης Αθηναίου φέρεται κι αυτός να έχει εκφράσει την δυσαρέσκειά του με όσα γίνονται στην ομάδα και να υπάρχει η προοπτική αποχώρησης, αν βρεθεί σύλλογος που να τον καλύπτει. Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ μοιάζει να είναι ένα καζάνι που βράζει! Η αποχή των παικτών, άλλωστε, το έδειξε αυτό… Ολα αυτή την στιγμή είναι στον αέρα, όλα τα σενάρια είναι πιθανά, αν και ο “Δικέφαλος” προφανώς θα κάνει κάποια προσπάθεια να μην χάσει όλους τους παραπάνω παίκτες αλλά να κρατήσει κάποιους, αν δεν βρεθεί οικονομική λύση για όλους. Ενα σενάριο που μοιάζει… ιδιαίτερα δύσκολο, το να βρεθεί δηλαδή για όλους οικονομική λύση.

Μάλιστα λέγεται πως ζητήθηκε από τους καλαθοσφαιριστές να μην καταθέσουν προσφυγές… Αν δεν προχωρήσει το ενδεχόμενο να βοηθήσει ο Ιβάν Σαββίδης, προβλέπονται τρομερά δύσκολες καταστάσεις για τον ΠΑΟΚ με απώλειες παικτών. Βέβαια ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν είναι αναγκασμένος συνεχώς να βοηθάει τους “ασπρόμαυρους”. Το έκανε ήδη πολλές φορές και αυτός δεν είναι ο υπεύθυνος να καλύπτει τα οικονομικά προβλήματα του τμήματος μπάσκετ. Αυτά άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια από πέρυσι (2017-18) με τις οφειλές προς τους παίκτες οι οποίοι έκαναν συνεχώς υπομονή, με τις οφειλές προς τον Σούλη Μαρκόπουλο, με τις οφειλές προς τον Μιχάλη Λιάπη -που ακόμη δεν έχει τακτοποιηθεί οικονομικά- και με τις οφειλές προς τον Βαγγέλη Μαργαρίτη που περίμενε να βρεθεί η χρυσή τομή για τα χρωστούμενα προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Φέτος τα προβλήματα συνεχίζονται (ακόμη και ότι δεν αποδεσμεύτηκε ο Μαλίκ Πόουπ, ήταν αποτέλεσμα των οφειλών μιας και από την πλευρά του παίκτη ζητήθηκε πρώτα να πληρωθεί όλα τα χρωστούμενα και μετά να λύσει το συμβόλαιό του) καθώς στην ΚΑΕ είναι γεγονός ότι πόνταραν στον Σαββίδη και όταν αντιλήφθηκαν πως δεν θα πρέπει να τα περιμένουν… όλα από εκείνον, προχώρησαν σε συνέντευξη Τύπου με τον Μπάνε Πρέλεβιτς να κάνει “άνοιγμα” σε όποιον ενδιαφέρεται να “μπει” στο τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Μάλλον, όμως, άργησαν στον “Δικέφαλο” να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης και πλέον τα πράγματα… ξέφυγαν με την αποχή των παικτών.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …