Κεντρική NBA 40 πόντοι και τριπλ-νταμπλ σε κάτω από 30 λεπτά για τον Χάρντεν! (vid)
NBA

40 πόντοι και τριπλ-νταμπλ σε κάτω από 30 λεπτά για τον Χάρντεν! (vid)

james harden

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς ήταν πολύ “μικροσκοπικοί” για να διαχειριστούν τη “λάβα” του Τζέιμς Χάρντεν! Το ιστορικό σερί αγώνων του “Beard” συνεχίστηκε ακάθεκτο, με τον εν ενεργεία MVP, μάλιστα, να φθάνει σε πρωτοφανή επίπεδα απόδοσης και να σημειώνει μια στατιστική γραμμή που δεν έχει προηγούμενο!

Συγκεκριμένα, ο Χάρντεν οδήγησε το Χιούστον σε έναν περίπατο με 141-113 απέναντι στη χειρότερη ομάδα του NBA, έχοντας 43 πόντους, 10 ριμπάουντ και 12 ασίστ σε 29 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα συμμετοχής. Κάπως έτσι, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA με τριπλ-νταμπλ 40 πόντων σε λιγότερα από 30 λεπτά παρουσίας πάνω στο παρκέ!

Οι μυθικές επιδόσεις του Χάρντεν μπορούν να αποτυπωθούν με πολλαπλούς τρόπους. Ο πιο διαδεδομένος εξ αυτών είναι η συχνότητα με την οποία σκοράρει το τελευταίο διάστημα, με τον σούπερ-σταρ των Ρόκετς να έχει 40.5 πόντους ανά παιχνίδι στα τελευταία 15 ματς! Μονάχα ο Κόμπι Μπράιαντ είχε +40 πόντους ανά αγώνα σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον από τότε που το NBA ενώθηκε με το ABA!

Επίσης, ο Χάρντεν έχει αναδειχθεί ως ο “βασιλιάς” των τριπλ-νταμπλ, όταν αυτά συνδυάζονται με 40άρες. Έπειτα από τη χθεσινή του “εποποιία”, ο “μούσιας” έφθασε στον αριθμό “12”, όσον αφορά τα παιχνίδια αυτά, ξεπερνώντας τον Ράσελ Γουέστμπρουκ και βλέποντας την πλάτη μονάχα του μυθικού, Όσκαρ Ρόμπερτσον! Συνολικά, μόνο 9 παίκτες έχουν τουλάχιστον 3 παιχνίδια με τριπλ-νταμπλ και +40 πόντους. Ο Χάρντεν έχει 3 τέτοια ματς τις τελευταίες 12 μέρες…

Ο Χάρντεν φαντάζει να είναι ένας σύγχρονος αναμορφωτής του πώς παίζεται το υπέροχο παιχνίδι του μπάσκετ, κυριαρχώντας με έναν αντισυμβατικό τρόπο που σαγηνεύει αλλά και διχάζει τα πλήθη. Highlight της “μαγείας” του δεν είναι άλλη από τα step-back τρίποντα, στα οποία ειδικεύεται όπως κανένας άλλος στην ιστορία του NBA και τα οποία τον βοηθούν, ώστε να φθάσει σε μυθικά επίπεδα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το χθεσινό ήταν το 12ο συναπτό ματς του Χάρντεν με +5 τρίποντα! Το ρεκόρ των 7 σερί σχετικών αγώνων που είχε θέσει ο Στεφ Κάρι στην αρχή της χρονιάς φαντάζει “πενιχρό” πλέον, μπροστά στη νέα έκδοσή του!

Τα highlights του Χάρντεν κόντρα στους Καβς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…