Κεντρική NBA 38 πόντοι με μόλις 2 τρίποντα για τον Στεφ Κάρι! (vid)
NBA

38 πόντοι με μόλις 2 τρίποντα για τον Στεφ Κάρι! (vid)

steph curry 2

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς απέδειξαν ότι μπορούν να υπηρετήσουν οποιοδήποτε στυλ παιχνιδιού και να φθάσουν στον “προορισμό” τους μέσω αυτού. Οι πρωταθλητές είδαν ότι η αντιμετώπιση των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς ήταν πολύ επιθετική, όσον αφορά την άμυνα στο τρίποντο κι έτσι, “χτύπησαν” μέσα στο καλάθι, σκοράροντας 70 πόντους μέσα στη ρακέτα, την κορυφαία σχετική συγκομιδή τους εντός της “χρυσής” εποχής του!

Η νίκη με 126-118 ήρθε ως φυσικό επακόλουθο (9 σερί επιτυχίες, 1η θέση στη Δύση), με τον Στεφ Κάρι, βέβαια, να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων των “dubs”. Ο κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών πήρε “ρεπό” από τη δουλειά που κάνει συνήθως πίσω από το τρίποντο, σκοράροντας 38 πόντους με 12/16 δίποντα, μονάχα 2/8 τρίποντα αλλά και 8/8 βολές σε 35 λεπτά συμμετοχής!

Οι 38 πόντοι, μάλιστα, αποτελούν την κορυφαία επίδοσή της καριέρας του, στις περιπτώσεις που έχει πετύχει 2 ή λιγότερα τρίποντα.

Ο Κάρι έκανε επίδειξη της γκάμας που διαθέτει, όσον αφορά τα τελειώματα κάτω από το καλάθι. Ο πρώην MVP σκόραρε με το δεξί και το αριστερό χέρι, “έσπαγε” τη μέση του ενώ, προστάτευε εξαιρετικά την μπάλα με το κορμί του. Το σουτάκι από μέση απόσταση έγινε περισσότερο “φίλος” για εκείνον στο εν λόγω παιχνίδι, με δεδομένο ότι μπορούσε να το βρει πολύ πιο εύκολα ενώ, το spacing της ομάδας, τα συστήματα και τα καλά σκριν του έδιναν τη δυνατότητα να βρίσκει την κατάλληλη γωνία για να δράσει.

Τα highlights του Κάρι

https://www.youtube.com/watch?v=z0vaZtLzqvk

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Κράτησαν το πλεονέκτημα έδρας οι Τίμπεργουλβς

Carrier – high του Μακντάνιελς στη νίκη των Τίμπεργουλβς Πολλοί θα περίμεναν οι Τίμπ…