Κεντρική Basket League Ζιάγκος: “Είναι ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών”

Ζιάγκος: “Είναι ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών”

rethymno cretan kings Ziagkos 10

Σε δηλώσεις που έκανε ο προπονητής του ΡεθύμνουΒαγγέλης Ζιάγκος, μίλησε για το παιχνίδι που ακολουθεί κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου (22/12, 15:30), τονίζοντας πως η ομάδα του θα πρέπει να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού άλλα τα ριμπάουντ αν θέλει να πάρει την νίκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Ζιάγκος:

“Είναι ακόμη ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί ο Κολοσσός έχει σημαδέψει το μεταξύ μας παιχνίδι εδώ και καιρό. Δεύτερον γιατί είναι μία ομάδα που άλλαξε πρόσφατα προπονητή και τρίτον γιατί είναι μία ομάδα που παραδοσιακά ανεβάζει την απόδοση της στα εντός έδρας παιχνίδια και επίσης θα υπάρχει πίεση από την εξέδρα που θα πρέπει να διαχειριστούμε.

“Κλειδιά” για εμάς θα είναι ο έλεγχος του ρυθμού μέσα από τον έλεγχο των ριμπάουντ και των περιορισμών των λαθών μας. Θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στις αρχές μας στο παιχνίδι του μισού γηπέδου και στη συναισθηματική μας σταθερότητα κατά τη διάρκεια του ματς και να μείνουμε ανεπηρέαστοι από τους εξωτερικούς παράγοντες.

Κάθε νίκη όπως και κάθε ήττα έχει προσωρινή επίδραση στην ψυχολογία μας γιατί στο ξεκίνημα κάθε εβδομάδας συνεπάγεται και μία νέα αρχή για την προετοιμασία του επόμενου παιχνιδιού. Η πορεία της κάθε προπονητικής εβδομάδας εξαρτάται από τη δική μας εικόνα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής”.

ο Ανδρέας Χριστοδούλου σημείωσε: “Μας περιμένει μία δύσκολη αποστολή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να μην αφήσουμε τον Κολοσσό να τρέξει και να βάλει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Στο προηγούμενο ματς είχαμε πολλά λάθη οπότε θέλουμε να τα περιορίσουμε. Πιστεύω θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Είναι από εκείνα που έχουμε στοχεύσει όπως και κάθε επόμενο ματς, για αυτό και οι νικητές πρέπει να είμαστε εμείς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…