Κεντρική Basket League Ζιάγκος:”Απαραίτητη η παρουσία των φιλάθλων μας”

Ζιάγκος:”Απαραίτητη η παρουσία των φιλάθλων μας”

Δύσκολο χαρακτήρισε το παιχνίδι με την Κύμη, ο προπονητής του Ρεθύμνου Βαγγέλης Ζιάγκος, όμως πιστεύει ότι με την βοήθεια των φιλάθλων θα γίνει αποφασιστικό βήμα προς τη νίκη. Από την άλλη ο  Άαρον Τζόουνς του Ρεθύμνου, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να μείνει η ομάδα στο πλάνο του προπονητή και να βγάλει την απαιτούμενη ενέργεια.

Αναλυτικά:

”Το αυριανό παιχνίδι συγκαταλέγεται σε μία σειρά αγώνων που το πρέπει είναι ένας παράγοντας που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις μας. Ταυτόχρονα είναι κάτι που το έχουμε βάλει στην καθημερινότητα μας και διαχειριζόμαστε με σύνεση και ηρεμία.
Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που διαθέτει ικανούς σκόρερ, αθλητικότητα και ταχύτητα, ενώ στο πίσω μέρος του γηπέδου αμύνεται με σκληρότητα και επιθετικότητα. Η αμυντική μας συμπεριφορά, ο έλεγχος των ριμπάουντ και η καθαρότητα των αποφάσεων μας στην επίθεση είναι τα 3 κομμάτια που θέλουμε να εστιάσουμε στο αυριανό ματς.
Όλον αυτόν τον καιρό δώσαμε έμφαση στον ψυχολογικό τομέα και στο κομμάτι της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης των παιδιών. Να πιστέψουν στις πραγματικές τους δυνατότητες. Να αυξήσουμε την επιθετικότητα μας στο κομμάτι της αμυντικής μας συμπεριφοράς και της ομαδική μας άμυνας. Στην επίθεση να ανεβάσουμε την ταχύτητα μας, την κυκλοφορία της μπάλας και την κίνηση χωρίς την μπάλα. Αυτά ήταν τα κομμάτια που δουλέψαμε τις τελευταίες εβδομάδες.
Βάσει αριθμών και βαθμολογίας έχουμε κοινό στόχο με την Κύμη. Εξωγενείς παράγοντες, όπως η έδρα, ίσως να παίξουν τον ρόλο τους εφόσον εμείς κάνουμε αυτά που πρέπει. Η παρουσία του κόσμου παίζει πάντα καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογία των παιδιών και στην καταβολή ενέργειας και προσπάθειας μέσα στο παρκέ. Για μας είναι απαραίτητη η παρουσία των φιλάθλων μας σε αυτήν τη δύσκολη σειρά παιχνιδιών, όπως ακριβώς έπραξαν στον αγώνα με τον Χολαργό” δήλωσε ο προπονητής του Ρεθύμνου.

Ενώ Τζόουνς σχολίασε: ”Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι με την Κύμη. Όλες αυτές τις ημέρες δουλέψαμε πολύ σκληρά στις προπονήσεις για να είμαστε έτοιμοι για αυτό το κρίσιμο ματς και είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα που θα φανούν αύριο στο παρκέ θα είναι θετικά. Ο καθένας μας θα πρέπει να ακολουθήσει πιστά το πλάνο, να διατηρήσει τη θέση του και να δώσουμε το 100% της ενέργειας μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας υποστηρίζει και εύχομαι να συνεχίσει να κάνει το ίδιο γιατί μας είναι απαραίτητο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Κώνστας
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης για την προαδειοδότηση

Συγκροτήθηκε σήμερα (16/6) η Επιτροπή Αξιολόγησης που προβλέπει η υπουργική απόφαση για τη…