Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Τσιάρας: “Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα για εμάς τους επαγγελματίες”

Τσιάρας: “Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα για εμάς τους επαγγελματίες”

giorgos tsiaras kymi rethymno

Ο Γιώργος Τσιάρας, μεσώ του προσωπικού blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, έγραψε για τα Χριστούγεννα, ενώ στην συνεχεία αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες αθλητές.

Αναλυτικά:

Η πιο σημαντική γιορτή του χρόνου

Γεια σας φίλοι μου,

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την εορτή των Χριστουγέννων, μια εορτή γεμάτη συμβολισμούς. Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης, αλλά και της προσμονής. Η ανταλλαγή δώρων είναι στην ουσία ο τρόπο για να δείξουμε στον άλλον την αγάπη και την εκτίμηση μας, ενώ η γέννηση του Χριστού συμβολίζει το Φως που έχουμε ανάγκη στην ζωή μας για να προχωρούμε εμπρός, σε νέους στόχους και νέες προκλήσεις.

Για εμένα τα Χριστούγεννα είναι η πιο σημαντική γιορτή του χρόνου και για έναν ακόμη λόγο, γιατί είναι η γιορτή της μεγάλης μου κόρης, της Χριστίνας. Άλλωστε θυμάμαι ακόμα πολύ έντονα τα πρώτα Χριστούγεννα που κάναμε μαζί πριν λίγα χρόνια. Ήμασταν στην Ισπανία, εγώ η γυναίκα μου και η Χριστίνα μας που ήταν μόλις 1,5 μηνών και προσπαθούσαμε να κρατήσουμε τις εορταστικές παραδόσεις, φτιάχνοντας μελομακάρονα και στολίζοντας δέντρο. Το σημαντικό ήταν ότι ήμασταν μαζί.

Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα σε εμάς τους επαγγελματίες αθλητές. Λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων πολλές φορές αναγκαζόμαστε να περνάμε τις γιορτές μακριά από τα σπίτια και από τις οικογένειες μας.

Ειδικά τα Χριστούγεννα που είναι μια καθαρά οικογενειακή εορτή είναι ακόμα πιο στενάχωρο να βρίσκεσαι μακριά από τους δικούς σου ανθρώπους. Εγώ ευτυχώς είμαι τυχερός και θα έχω δίπλα μου αυτές τα ημέρες την γυναίκα μου και τα δύο μου παιδιά και ετοιμαζόμαστε να περάσουμε υπέροχες εορτές στην πόλη της Χαλκίδας!

Συνοψίζοντας, όταν μιλάμε για Χριστούγεννα έρχονται στο μυαλό συγκεκριμένες σκέψεις. Η οικογένεια, η θρησκεία, οι παραδόσεις μας, τα μελομακάρονα, τα δώρα, η αγάπη και πολλά άλλα. Να μην ξεχάσω, φυσικά σου έρχεται στο μυαλό και το «Μόνος στο σπίτι», η κατεξοχήν ταινία των Χριστουγέννων!

Θυμάμαι ακόμα τον εαυτό μου πιτσιρικά να βλέπω την συγκεκριμένη ταινία με τον πατέρα μου και να γελάμε. Τώρα κάθομαι και την βλέπω με τις κόρες μου και έχουμε τις ίδιες αντιδράσεις, το ίδιο αυθόρμητο γέλιο. Ίσως πολλοί αναφέρουν κάπως περιπαικτικά το ότι κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες η τηλεόραση έχει το “Μόνος στο σπίτι”, αλλά για εμένα αυτό είναι κάτι πολύ ευχάριστο. Είναι μια από τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις μας!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…