Κεντρική NBA Τρομερή “απόδραση” των Μπακς από την “κόλαση” του Τορόντο! (vids)

Τρομερή “απόδραση” των Μπακς από την “κόλαση” του Τορόντο! (vids)

brogdon

Έπειτα από μια σκληρή “τιτανομαχία”, οι Μιλγουόκι Μπακς επιβλήθηκαν των Τορόντο Ράπτορς μέσα στον Καναδά με 104-99, σε μια από τις σπουδαιότερες φετινές τους νίκες! Τα “ελάφια” υπέταξαν την κορυφαία ομάδα του NBA μέχρι στιγμής για 2η φορά φέτος και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 17-8, κρατώντας με νύχια και με δόντια τη 2η θέση της Ανατολής! Οι Μπακς, κατόρθωσαν, μάλιστα να φθάσουν 2.5 νίκες μακριά από την κορυφή ενώ εξασφάλισαν το γεγονός ότι δεν θα μειονεκτήσουν σε ενδεχόμενη ισοπαλία με τους Ράπτορς!

Τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί, βέβαια, χωρίς τα δύο clutch τρίποντα του Μάλκολμ Μπρόγκντον! Ο “president” σκόραρε δύο σερί φορές πίσω από τα 7.25 με 67” και 42” αντίστοιχα για το φινάλε, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 18 πόντους κι 7/15 σουτ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ισοβάθμησε με τον Μπρουκ Λόπεζ στη θέση του πρώτου σκόρερ των νικητών, με 19 πόντους κι 8/15 σουτ. Ο Έλληνας σούπερ-σταρ δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, καθώς δεν έβρισκε τα κατάλληλα πατήματα στη ρακέτα αλλά ήταν εξαιρετικά χρήσιμος, με 19 ριμπάουντ (!), 6 ασίστ και μόνο 2 λάθη σε 37 λεπτά συμμετοχής.

Ο Λόπεζ σταμάτησε επίσης στους 19 πόντους με 5/8 τρίποντα, δρώντας κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ενώ ο Κρις Μίντλετον είχε μονάχα 3/9 σουτ αλλά μοίρασε τις δύο πιο κρίσιμες ασίστ του ματς για τα ισάριθμα τρίποντα του Μπρόγκτον.

Από την άλλη, ο Σερτζ Ιμπάκα έφθασε τους 22 πόντους με 4/11 τρίποντα, ο Καουάι Λέοναρντ σταμάτησε στους 20, μαζί με 8 ριμπάουντ κι αρκετές εντυπωσιακές άμυνες ενώ οι ΒανΒλίτ και Σιάκαμ ήταν άψογοι στους ρόλους τους, με 19 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Το φιλμ του αγώνα

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ “ζεστά” στην αναμέτρηση, με το σκορ να βρίσκεται στο 16-15 μετά από μόλις 5 λεπτά αγώνα. Οι Ράπτορς, όμως, πήραν τον έλεγχο της 1ης περιόδου, φθάνοντας τη διαφορά μέχρι και τους 8 πόντους (30-22), χάρη σε ένα επιμέρους σκορ της τάξεως του 25-12, εκμεταλλευόμενοι τα καλά αμυντικά rotation αλλά και την πρόκληση ρηγμάτων στην αντίπαλη άμυνα που βοηθούσε διαρκώς μία πάσα μακριά. Οι Λέοναρντ και Ιμπάκα κουβάλησαν το “κάρο” στην επίθεση (8 πόντους έκαστος, 4 ασίστ ο Ιμπάκα) αλλά η απροσδόκητη “βόμβα” του Μέικερ μείωσε τη διαφορά στους 5 με την εκπνοή του 1ου δωδεκαλέπτου (30-25).

Η 2η περίοδος πέρασε στα χέρια των Μπακς, οι οποίοι προηγήθηκαν ακόμη και με 44-36! Ένα αρχικό σερί 7-0 στα πρώτα λεπτά ζέστανε τις “μηχανές” των “ελαφιών”, ο Γιάννης πατούσε καλύτερα και κυριαρχούσε στο ριμπάουντ ενώ ο Λόπεζ “πυροβολούσε” ασταμάτητα (16 πόντοι, 4/5 τρίποντα στο ημίχρονο)! Οι Ράπτορς, βέβαια, έβρισκαν διαρκώς ελεύθερα σουτ (αιώνιο μειονέκτημα των ομάδων του Μπουντενχόλζερ η άμυνα στο τρίποντο), ο ΒανΒλίτ τα πήγε περίφημα στο “τιμόνι” της ομάδας με 11 πόντους κι έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 51-49 υπέρ του Μιλγουόκι.

Στην 3η περίοδο, οι Ράπτορς συνέχισαν να αστοχούν σε σωρεία ελεύθερων τριπόντων και θα μπορούσαν να έχουν περισσότερα από 10 εύστοχα τρίποντα σε 31 προσπάθειες μετά από 36 λεπτά αγώνα. Οι Μπακς είχαν ισχνό προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του 3ου δωδεκαλέπτου και με τον Μάλκολμ Μπρόγκντον να ηγείται των προσπαθειών τους στα τελευταία λεπτά, έφθασαν να προηγούνται με 79-74, λίγο πριν από την τελική ευθεία της 4ης περιόδου.

Η τελευταία πράξη του αγώνα άρχισε με ιδανικό τρόπο για το Μιλγουόκι, το οποίο προηγήθηκε με 85-74 αλλά μια σειρά συνεχόμενων “τούβλων”, καθώς και το “ξεμπούκωμα” του Τορόντο στα ελεύθερα τρίποντα μετέτρεψαν το ματς ξανά σε ντέρμπι μεγατόνων! Διαδοχικά τρίποντα των Γκριν κι Ιμπάκα, ο οποίος τιμωρούσε το overhelping του Λόπεζ, έφεραν το ματς στο -3 ενώ, το καλάθι του Λέοναρντ τους έφθασε σε απόσταση αναπνοής (90-89), με περίπου 5 λεπτά για το φινάλε.

Οι Μπακς “κολλούσαν” διαρκώς στην επίθεση, δίχως να βρίσκουν τον παραμικρό διάδρομο για να δημιουργήσουν ρήγμα και να σκοράρουν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι είχαν μονάχα 2 πόντους σε 5 λεπτά αγώνα (από το 7:40 μέχρι το 2:23 και τις βολές του Μίντλετον). Οι Ράπτορς χρησιμοποιούσαν κοντή πεντάδα με δίδυμο Λάουρι/ΒανΒλίτ στην περιφέρεια και Λέοναρντ στο “4”, με τον ηγέτη των Καναδών να συνεισφέρει σε άμυνα κι επίθεση και τον ΒανΒλίτ να κάνει με τρίποντο το 94-92 υπέρ της ομάδας του!

Η ομάδα, όμως, που έμελλε να χαμογελάσει τελευταία και πιο “εκτυφλωτικά” ήταν οι Μπακς! Παρά το τρίποντο του Λέοναρντ, το οποίο διαμόρφωσε το 97-94 υπέρ του Τορόντο, ο Μπρόγκντον ήταν εκεί για να χαλάσει το “πάρτι”. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα από ασίστ του Μίντλετον, ο γκαρντ του Μιλγουόκι χάρισε στους φιλοξενούμενος ένα προβάδισμα-“θησαυρό” της τάξεως των 3 πόντων με 41” για το φινάλε (100-97)!

Το προβάδισμα αυτό δεν καταρρίφθηκε ποτέ, με τον ΒανΒλίτ να μειώνει στον πόντο (100-99) αλλά τον Αντετοκούνμπο να απαντά με “βροντερό” κάρφωμα για το 102-99. Η πιο κρίσιμη άμυνα του ματς ήταν επιτυχημένη για το Μιλγουόκι, καθώς ο Λέοναρντ αστόχησε στο τρίποντο ενώ ο Ιλιασόβα “καθάρισε” την υπόθεση-νίκη με 2 εύστοχες βολές.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…