Κεντρική NBA Τριπλ-νταμπλ ταυτόχρονα για ΛεΜπρόν και Λόνζο Μπολ! (vids)

Τριπλ-νταμπλ ταυτόχρονα για ΛεΜπρόν και Λόνζο Μπολ! (vids)

lebron lonzo ball lakers

Οι Λος Άντζελες Λέικερς επέστρεψαν στους δρόμους των νικών, διαλύοντας τους Χόρνετς μέσα στη Σάρλοτ με 128-100 και διατηρώντας την 4η θέση της Δύσης, χάρη στην καταπληκτική απόδοσή τους στο 3ο δωδεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 40-17). Το στοιχείο, όμως, που ξεχώρισε πραγματικά δεν ήταν άλλο από την απόδοση των ΛεΜπρόν Τζέιμς και Λόνζο Μπολ, με αμφότερους να πετυχαίνουν τριπλ-νταμπλ και να γράφουν ιστορία!

Συγκεκριμένα, ο “βασιλιάς” πέτυχε το 75ο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του -και το 2ο φετινό του- με 24 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ σε μόνο 30 λεπτά συμμετοχής, παίζοντας σχεδόν περπατώντας και διαβάζοντας άριστα την κάθε φάση. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέιμς είναι 6ος στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα τριπλ-νταμπλ όλων των εποχών κι είναι δεδομένο ότι θα έχει “καταπιεί” λίγες θέσεις ακόμα μέχρι να αποσυρθεί!

Τα highlights του ΛεΜπρόν

https://www.youtube.com/watch?v=w4pkRT02AGk

Από την άλλη, ο Μπολ τελείωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ, σουτάροντας εξαιρετικά την μπάλα (7/11 σουτ). Αυτό ήταν το 3ο τριπλ-νταμπλ της “νεαρής” καριέρας του, γράφοντας ιστορία από κοινού με τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου.

Τα highlights του Μπολ

https://www.youtube.com/watch?v=zdq178PwmRk

Ειδικότερα, οι Τζέιμς και Μπολ έγιναν μονάχα το 9ο “ζευγάρι” συμπαικτών στην ιστορία του NBA με τριπλ-νταμπλ στον ίδιο αγώνα, καθώς και το 1ο μετά το 2007 (Τζέισον Κιντ-Βινς Κάρτερ)! Επίσης, είναι η 2η φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με παίκτες των Λέικερς, καθώς, κάτι παρόμοιο είχαν πετύχει οι Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και Μάτζικ Τζόνσον το 1982 (πηγή: NBA Reddit).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…