Κεντρική NBA Συνέτριψαν τους Κλίπερς οι Σπερς και ξαναβρίσκουν τον δρόμο τους! (vid)
NBA

Συνέτριψαν τους Κλίπερς οι Σπερς και ξαναβρίσκουν τον δρόμο τους! (vid)

aldridge

Έπειτα από ένα άθλιο διάστημα αγώνων, στο οποίο δέχθηκαν 3 30άρες σε διάστημα μίας εβδομάδας, καθώς και +128 πόντους σε 4 από τα 6 παιχνίδια, οι Σαν Αντόνιο Σπερς δείχνουν να επιστρέφουν στις αμυντικές “ρίζες” του και να ξαναβρίσκουν το “μονοπάτι” προς την επιτυχία. Το χθεσινό ματς αποτέλεσε σοβαρό πειστήριο της βελτίωσής τους, με τα “σπιρούνια” να κατατροπώνουν με 125-87 τους Λος Άντζελες Κλίπερς!

Αυτή ήταν η συνεχόμενη νίκη για το Σαν Αντόνιο, καθώς και το 3ο σερί παιχνίδι, στο οποίο διατηρούν τον αντίπαλο κάτω από τους 100 πόντους! Στον αντίποδα, η “προσγείωση” στην πραγματικότητα δείχνει να είναι πολύ σκληρή για τους Κλίπερς, καθώς το ρεκόρ τους εντός του Δεκεμβρίου ανέρχεται στο 2-5 κι η πτώση από τις πρώτες θέσεις της Δύσης αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Παρότι οι Κλίπερς διατηρούσαν την επαφή με το σκορ στο πρώτο ημίχρονο (66-57 υπέρ των Σπερς στην ανάπαυλα), οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι κι “εξαφανίστηκαν” στην 3η περίοδο, φθάνοντας τη διαφορά μέχρι και τους 21 πόντους ενώ έτρεξαν σερί 15-0 από τα τέλη του 2ου μέχρι τις αρχές του 3ου δωδεκαλέπτου. Οι Κλίπερς δεν έδειξαν το παραμικρό σημάδι ανατροπής της κατάστασης στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου κι οι Σπερς το εκμεταλλεύτηκαν, ισοφαρίζοντας την πιο ευρεία νίκη της ιστορίας τους εναντίον των Καλιφορνέζων!

Το Σαν Αντόνιο είχε 7 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, 25 ασίστ και 57.8% στα σουτ εντός πεδιάς, αγγίζοντας το τέλειο στην επίθεση με την υπομονή και την κυκλοφορία της μπάλας στο μισό γήπεδο. Ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ έκανε “πάρτι” με 27 πόντους και 12/14 σουτ σε 27 λεπτά συμμετοχής, ο Ρούντι Γκέι ήταν “φονιάς” από μέση και μακρινή απόσταση (21 πόντοι, 8/10 σουτ) ενώ ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν δεν χρειάστηκε να βάλει πάνω από 14 πόντους με 6/14 σουτ.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…