Κεντρική NBA Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Μπακς, υπέκυψαν κι οι Πέλικανς! (vid)

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Μπακς, υπέκυψαν κι οι Πέλικανς! (vid)

giannis antetokounmpo anthony davis

Χάρη στην all-around ικανότητα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και την αποτελεσματικότητα των αναπληρωματικών, οι Μιλγουόκι Μπακς επιβλήθηκαν των Νιου Όρλεανς Πέλικανς με 123-115 και “σκόραραν” την 3η σερί νίκη τους! Τα “ελάφια” εκμεταλλεύτηκαν τις απουσίες των αντιπάλων (Νίκολα Μίροτιτς, Τζούλιους Ραντλ) αλλά και το γεγονός ότι ο σούπερ-σταρ, Άντονι Ντέιβις, δεν βρισκόταν στο 100% των δυνάμεών του, με αποτέλεσμα να φθάσουν τις 5 νίκες στα τελευταία 6 ματς και να κρατούν σταθερά τη 2η θέση στην Ανατολή!

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι οι Μπακς βρίσκονται 12 νίκες πάνω από το 50% για πρώτη φορά μετά από τον Ιανουάριο του 2002!

Ο Αντετοκούνμπο έπιασε για μια ακόμη φορά τα συνηθισμένα στάνταρ του, με τον Έλληνα σούπερ-σταρ να σκοράρει 25 πόντους με 8/13 σουτ και 9/13 βολές ενώ μάζεψε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 8 ασίστ κι έκλεψε 2 φορές την μπάλα σε σχεδόν 34 λεπτά συμμετοχής. Στα αρνητικά τού πιστώνεται το γεγονός ότι υπέπεσε σε 6 λάθη αλλά και σε 4 φάουλ αλλά σε γενικές γραμμές, το άψογο spacing των Μπακς του έδινε τον χώρο για να δράσει κοντά στο καλάθι.

Από τους βασικούς παίκτες ξεχώρισε επίσης ο Μάλκολμ Μπρόγκντον με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, στην επιστροφή του μετά από απουσία 2 αγώνων ενώ ο Κρις Μίντλετον είχε 14 πόντους με μόλις 5/13 σουτ. Τη διαφορά σε αυτό το παιχνίδι, όμως, έκανε ο πάγκος των γηπεδούχων, ο οποίος είχε συνολικά 49 πόντους με συνολικά 17/28 σουτ και με τρομερά θετική επίδραση στην ομαδική λειτουργία στα διαστήματα που οι περισσότεροι εξ αυτών βρίσκονταν στο παρκέ!

Συγκεκριμένα, ο Τόνι Σνελ έφθασε τους 13 πόντους με 3/5 τρίποντα, ο Ντι Τζέι Γουίλσον ήταν θετικότατος για 2ο σερί παιχνίδι (9 πόντοι, 10 ριμπάουντ) ενώ ο Τζορτζ Χιλ πραγματοποίησε την πρώτη του καλή εμφάνιση με τη φανέλα των Μπακς, έχοντας 11 πόντους και 3 κλεψίματα.

Στον αντίποδα, οι Πέλικανς, οι οποίοι δέχθηκαν επιμέρους σκορ της τάξεως του 33-25 στην 4η περίοδο, δεν ευτύχησαν να έχουν τον Ντέιβις στην καλύτερη σωματική κατάσταση. Παρ’όλα αυτά, σε μόνο 29 λεπτά συμμετοχής, ο “Brow” σκόραρε 27 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ ενώ μοίρασε 3 τάπες. Ο Τζρου Χόλιντεϊ εξακολουθεί να βρίσκεται σε επίπεδα all-star, με 25 πόντους (10/20 σουτ) και 12 ασίστ ενώ, οι Ντάριους Μίλερ (6/11 τρίποντα) και Τζαλίλ Όκαφορ (16 πόντοι από τον πάγκο) έκαναν την έκπληξη αλλά χωρίς αντίκρισμα στο φινάλε.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/4)

Τα φώτα σε Ολυμπιακό και Περιστέρι Τέσσερα παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…