Κεντρική NBA Σπουδαίος Γιάννης, “απέδρασαν” με το διπλό οι Μπακς! (vid)

Σπουδαίος Γιάννης, “απέδρασαν” με το διπλό οι Μπακς! (vid)

giannis antetokounmpo 3

Παρά το γεγονός ότι σπατάλησαν διαφορά 15 πόντων μέσα σε ελάχιστα λεπτά, οι Μιλγουόκι Μπακς κατόρθωσαν να επικρατήσουν των Ντιτρόιτ Πίστονς μέσα στη Motor City με 107-104! Τα “ελάφια” έκαναν το 2-0 κόντρα στα “πιστόνια” τη φετινή σεζόν, βγάζοντάς τους νοκ-άουτ και στις 5 Δεκεμβρίου ενώ, πρόκειται για την 4η νίκη τους εντός των τελευταίων 5 παιχνιδιών, με το ρεκόρ τους να διαμορφώνεται στο 20-9!

Στον αντίποδα, οι Πίστονς βρίσκονται σε κάθετη πτώση, χάνοντας τα 7 από τα 8 τελευταία παιχνίδια τους και, παρά το γεγονός ότι διατηρούν την 6η θέση, θα χρειαστεί να δώσουν “μάχη” ώστε να μείνουν εντός του “πάρτι” των πλέι-οφ.

Μετά από μία τρομερή 2η περίοδο, στην οποία έτρεξαν ένα σερί 24-9, οι Μπακς πήγαν στο ημίχρονο με διαφορά 12 πόντων (55-43) ενώ, η μεγαλύτερη απόσταση των δύο ομάδων ήταν οι 15 πόντοι (79-64), με τους γηπεδούχους, όμως, να επιστρέφουν άμεσα. Το -15 έγινε -4 μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου, δηλαδή μέσα σε 3.5 λεπτά, με το προσπέρασμα να είναι γεγονός στα πρώτα λεπτά του 4ου δωδεκαλέπτου.

Το ματς εξελίχθηκε σε σπουδαίο ντέρμπι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Παρότι οι Μπακς έφθασαν να προηγηθούν έως και με 7 πόντους, 1:30 πριν από την εκπνοή, το Ντιτρόιτ επέστρεψε και πάλι αλλά ο Μπλέικ Γκρίφιν αστόχησε σε διαδοχικά τρίποντα στην τελευταία επίθεση, τα οποία θα μπορούσαν να στείλουν το ματς στην παράταση.

Όσον αφορά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Έλληνας σούπερ-σταρ ήταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα με 32 πόντους, 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 τάπες σε 31 λεπτά συμμετοχής! Παρότι αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φάουλ στα πρώτα λεπτά, ο ηγέτης των φιλοξενούμενων δεν έπαψε να είναι επιθετικογενής, πηγαίνοντας με τον κλασικό του δυναμισμό σε drives και στο παιχνίδι με πλάτη ενώ πέτυχε μια σειρά κρίσιμων καλαθιών στην τελευταία περίοδο.

Οι Μπακς επιβεβαίωσαν ξανά τον κανόνα, βάσει του οποίου κατορθώνουν να νικήσουν όταν εκτελούν με υψηλά ποσοστά από το τρίποντο (14/35) ενώ, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα 16 λάθη των Πίστονς, σκοράροντας 29 πόντους μέσα από αυτά! Ο Κρις Μίντλετον σημείωσε 22 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ, ο Έρικ Μπλέντσο σκόραρε 17, μαζί με 9 ασίστ ενώ, ο δευτεροετής, Ντι Τζέι Γουίλσον ήρθε από το πουθενά για να βοηθήσει, με 9 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4/5 σουτ.

Από την άλλη, ο Γκρίφιν σημείωσε τριπλ-νταμπλ αλλά με πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας (19 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 4/13 σουτ) ενώ υπέπεσε και στον αστρονομικό αριθμό των 10 λαθών! Ο Ρέτζι Μπούλοκ ήταν καταπληκτικός στον ρόλο του εκτελεστή με 24 πόντους και 5/7 τρίποντα, ο Στάνλεϊ Τζόνσον πέτυχε 20 πόντους από τον πάγκο ενώ ο Άντρε Ντράμοντ έμεινε στα χαμηλά, με 10 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…