Κεντρική NBA Σπουδαίος Αντετοκούνμπο, έφθασε σε ακόμη ένα τριπλ-νταμπλ! (vid)

Σπουδαίος Αντετοκούνμπο, έφθασε σε ακόμη ένα τριπλ-νταμπλ! (vid)

giannis antetokounmpo 10

Το 2018 έκλεισε με ιδιαίτερα ταιριαστό τρόπο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τον Έλληνα σούπερ-σταρ να κάνει επίδειξη των πολυποίκιλου πακέτου ικανοτήτων του, καθώς και της ηγετικής στόφας του. Ο “Greek freak” πέτυχε ακόμα ένα τριπλ-νταμπλ, το 3ο προσωπικό του για την τρέχουσα σεζόν, οδηγώντας τους Μιλγουόκι Μπακς στη νίκη επί των Μπρούκλιν Νετς  και με τον ίδιο να ενισχύει μέρα με τη μέρα την υποψηφιότητά του για το βραβείο του MVP!

Συγκεκριμένα, ο Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 31 πόντους, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 τάπες σε 34 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 11/14 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 3/5 βολές! Με το 3ο φετινό του τριπλ-νταμπλ, ο Γιάννης φιγουράρει πλέον στην θέση της σχετικής λίστας για φέτος, ισοβαθμώντας με τους ΛεΜπρόν και Χάρντεν ενώ βρίσκεται μονάχα πίσω από τον “μάστερ”, Ράσελ Γουέστμπρουκ αλλά και τον Μπεν Σίμονς (πηγή: Landofbasketball.com).

Επίσης, αυτό ήταν το 3ο συνεχόμενο παιχνίδι με τουλάχιστον 30 πόντους για τον 24χρονο σταρ ενώ, έγινε μονάχα ο 3ος παίκτης εντός του 2018 με τριπλ-νταμπλ και τουλάχιστον 75% στα σουτ εντός πεδιάς, μετά τους Νίκολα Γιόκιτς και Γκρεγκ Μόνρο, σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης του Basketball Reference! Ακόμη, μετρά πλέον 12 τριπλ-νταμπλ στην 6ετή καριέρα του.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Αντετοκούνμπο δεν είχε την ευκαιρία να πάρει πολλές προσπάθειες, εξαιτίας της άμυνας ζώνης των Νετς, η οποία δεν του επέτρεπε να βρίσκει πατήματα στη ρακέτα. Ο Γιάννης κατόρθωνε, βέβαια, να βρίσκει αμαρκάριστους τους συμπαίκτες του στην περιφέρεια για εύκολες πάσες ενώ σκόραρε στο τρανζίσιον και στο ένας-εναντίον-ενός, τελειώνοντας τα πρώτα 24 λεπτά με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης έγινε περισσότερο σκρίνερ στο πικ-εν-ρολ ενώ πήρε προσωπικά την υπόθεση-νίκη με 4 λεπτά για το τέλος, εκεί όπου πέτυχε 8 μαζεμένους πόντους, καθαρά με ατομικές προσπάθειες κι έστειλε μόνος του τη διαφορά στο +15! Στο τελευταίο λεπτό, μάλιστα, μάζεψε το καθοριστικό ριμπάουντ και μοίρασε την τελευταία του ασίστ στον Κρις Μίντλετον, ώστε να επικυρώσει το τριπλ-νταμπλ!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντετοκούνμπο σημείωσε 2 τρίποντα μόλις για 2η φορά φέτος, φθάνοντας τα 12 εύστοχα για φέτος.

Τα highlights του Γιάννη Αντετοκούνμπο

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…