Κεντρική NBA Σαρωτικοί Λέικερς μέσα στο σπίτι των πρωταθλητών! (vids)

Σαρωτικοί Λέικερς μέσα στο σπίτι των πρωταθλητών! (vids)

lebron curry

Το προβάδισμα 19 πόντων που είχαν “χτίσει” οι Λος Άντζελες Λέικερς στην αρχή της 3ης περιόδου είχε εξανεμιστεί μέσα σε λίγα λεπτά. Το κοινό στην Oracle Arena είχε ξεσηκωθεί, οι παίκτες των Γουόριορς σημείωναν το ένα τρίποντο πίσω από το άλλο κι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε ήδη αποχωρήσει για τα αποδυτήρια, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στη βουβωνική χώρα. Τα προγνωστικά σε εκείνο το χρονικό σημείο είχαν αρχίσει να αντιστρέφονται επικίνδυνα.

Κι όμως. Όχι μόνο δεν χάθηκε το προβάδισμα αλλά οι Λέικερς παρέδωσαν μαθήματα στους πρωταθλητές, κατατροπώνοντάς τους με 127-101! Η “αρμάδα” της Καλιφόρνια αγωνίστηκε ως μια ιδανική two-way ομάδα, βρήκε πολλαπλές κι ανέλπιστες λύσεις από πληθώρα παικτών και απενεργοποίησε τα σημαντικότερα ατού των περιλάλητων αντιπάλων τους, επεκτείνοντας συνεχώς τη διαφορά μέχρι και στο garbage time των τελευταίων λεπτών!

Η κυριότερη ιστορία του ματς ήταν το γεγονός ότι οι νεαροί παίκτες των Λέικερς άντεξαν και κουμάνταραν το καράβι με άριστο τρόπο, παρά το γεγονός ότι δέχθηκαν σερί 25-6 μέσα σε 5 λεπτά εντός της 3ης περιόδου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συνολικό επιμέρους σκορ του 4ου δωδεκαλέπτου ανήλθε στο 36-19 υπέρ τους (!) και με το θέαμα να γίνεται επίπονο για τους φίλους των Γουόριορς…

Όσο για τους πρωταγωνιστές, αξίζει να γίνει πρώτα λόγος για τον Ίβιτσα Ζούμπατς. Ο νεαρός σέντερ τίμησε και με το παραπάνω το γεγονός ότι του δόθηκε ξανά χρίσμα βασικού, τελειώνοντας το ματς με 18 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 τάπες κι 9/10 σουτ σε σχεδόν 31 λεπτά συμμετοχής! Ο Κροάτης είχε εξαιρετικό touch στα τελειώματά του στο ποστ, έδινε σκληρές “μάχες” κι έτρεχε πολύ καλά το παρκέ, ορθώνοντας ανάστημα και στην άμυνα.

Το πραγματικό χριστουγεννιάτικο δώρο για τους Λέικερς, όμως, ήταν η επιστροφή του Ραζόν Ρόντο στο παρκέ έπειτα από 17 ματς εκτός. Κι όχι μόνο επέστρεψε αλλά ο σπουδαίος πλέι-μέικερ έβγαλε έναν vintage εαυτό, ολοκληρώνοντας το ματς με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 10 ασίστ! Υπό τη δική του μαεστρία, οι φιλοξενούμενοι καθοδηγήθηκαν σε σωστά μονοπάτια μετά από την αποχώρηση του ΛεΜπρόν, με τον Ρόντο, μάλιστα, να τελειώνει και φάσεις κοντά στο καλάθι. Επίσης, δεν καταγράφηκε ούτε ένα λάθος στη στατιστική του!

Από κει κι έπειτα, ο Κάιλ Κούζμα ήταν ο συνηθισμένος, εξαιρετικός εαυτός του, με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Μπράντον Ίνγκραμ σταμάτησε στους 14 ενώ ο Λανς Στίβενσον έδωσε μια ευχάριστη, scoring νότα στα 11.5 λεπτά που αγωνίστηκε, πετυχαίνοντας 11 πόντους.

Από την άλλη, οι Γουόριορς φάνηκαν “σκουριασμένοι”, έχασαν πολλά ελεύθερα σουτ και δεν μπορούσαν να αναχαιτίσουν τα πολλαπλά “όπλα” των αντιπάλων. Μοναδική θετική παρουσία ήταν αυτή του Άντρε Ιγκουοντάλα, με τον “Ιggy” να σκοράρει από το πουθενά 23 πόντους με 9/12 σουτ σε 26 λεπτά συμμετοχής, στην καλύτερη επιθετική του συγκομιδή από τον Μάρτιο του 2017!

Ο Κέβιν Ντουράντ σταμάτησε στους 21 πόντους, μαζί με 7 ριμπάουντ κι 7 ασίστ, ο Στεφ Κάρι ήταν σε εντελώς off βραδιά, αν εξαιρέσει κανείς ένα μικρό διάστημα στην 3η περίοδο ενώ ο Κλέι Τόμπσον δεν μπόρεσε καν να ξεπεράσει τους 5 πόντους!

Τέλος, οι Γουόριορς, οι οποίοι είχαν μονάχα 9/36 τρίποντα, είδαν τον Ντρέιμοντ Γκριν να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα φάουλ κι εν τέλει να αποβάλλεται μετά από 25 λεπτά συμμετοχής ενώ, οι Αλφόνσο ΜακΚίνι και Γιόνας Γερέμπκο διέλυσαν τα στεφάνια με 7 πόντους και 3/16 σουτ συνολικά!

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …