Κεντρική NBA Ρεκόρ καριέρας για τον “μάγο”, Λούκα Ντόντσιτς! (vid)
NBA

Ρεκόρ καριέρας για τον “μάγο”, Λούκα Ντόντσιτς! (vid)

luca doncic 2

Ο Λούκα Ντόντσιτς δεν σταματά να προσθέτει νέα κατορθώματα στο παλμαρέ του, το οποίο φαντάζει ιδιαίτερα πλούσιο, σε συνάρτηση με τα λιγοστά παιχνίδια που έχει δώσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη! Ο 19χρονος “μάγος” κατάφερε να βελτιώσει το ρεκόρ καριέρας του σε πόντους στο χθεσινό ματς εναντίον των Πέλικανς, αν και δεν κατόρθωσε να οδηγήσει τους Μάβερικς στη νίκη, με την “εκρηκτική” απόδοση του Άντονι Ντέιβις να στέκεται εμπόδιο.

Ειδικότερα, ο Ντόντσιτς σκόραρε 34 πόντους σε 34 λεπτά συμμετοχής, με 3/6 δίποντα, 7/10 τρίποντα (!) και 7/13 βολές. Πρόκειται για την κορυφαία scoring επίδοση της νεαρής καριέρας του, η οποία συνοδεύτηκε από ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του NBA που πετυχαίνει πάνω από 7 σουτ τριών πόντων, όντας 19 ετών και 303 ημερών! Η προηγούμενη top επίδοση άνηκε στον Ντι Άντζελο Ράσελ και κρατούσε από τον Μάρτιο του 2016.

Ο Ντόντσιτς εκτελούσε τόσο μετά από ντρίμπλα, όσο και σε catch-n-shoot συνθήκες, ξεδίπλωσε το αγαπημένο του step-back κάμποσες φορές ενώ κέρδιζε φάουλ χάρη στην ευστροφία του, στον τρόπο που χρησιμοποιούσε το σώμα του και με καίριες προσποιήσεις. Επίσης, το γεγονός ότι έπαιρνε πάνω του τον μεγαλύτερο όγκο των προσπαθειών της ομάδας του στις clutch συνθήκες αποδεικνύει ότι αρχίζει σιγά-σιγά να λαμβάνει το χρίσμα του ηγέτη των Μάβερικς.

Αυτή ήταν η 3η 30άρα του Ντόντσιτς εντός των πρώτων 33 παιχνιδιών της καριέρας του ενώ έχει “σπάσει” το φράγμα των 20 πόντων στο 57.5% των αγώνων που έχει δώσει!

Οι μέσοι όροι του Ντόντσιτς: 19.5 πόντοι, 6.6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1.1 κλεψίματα ανά αγώνα, 43.6% στα σουτ εντός πεδιάς, 37.1% στα τρίποντα (2.3 εύστοχα ανά παιχνίδι), 75.5% στις βολές, 3.3 λάθη

Τα highlights του Ντόντσιτς κόντρα στους Πέλικανς

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…