Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Τρίτη ελληνική ομάδα στην Euroleague”

“Τρίτη ελληνική ομάδα στην Euroleague”

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό FAIR PLAY FM 96,1 με αφορμή τη διεξαγωγή του All Star Game στη Θεσσαλονίκη κι αναφέρθηκε σε αρκετά ενδιαφέροντα ζητήματα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Μετά από 23 χρόνια πήραμε μια απόφαση το All star game να έρθει στη Θεσσαλονίκη και το Παλέ ντε σπορ 9-10 Φεβρουαρίου και αυτό θα γίνει ταυτόχρονα με τα 100 χρονία από την άφιξη του μπάσκετ στην Ελλάδα. Το μπάσκετ ήρθε στην χώρα μας το 1919 μέσω τις ΧΑΝΘ. Εμείς θα συνδυάσουμε αυτά τα δύο γεγονότα για να κάνουμε μια πολύ όμορφη γιορτή. Σε συνεργασία με την ΧΑΝΘ θα κάνουμε κάποιες δράσεις για να δώσουμε την τιμή που αρμόζει σε αυτό τον θεσμό”.

Για τα τηλεοπτικά: «Έχουν υπογράψει όλες οι ομάδες και κλείσαμε συμφωνίες για τα επόμενα δυο χρόνια. Αυτά αφορούν τηλεοπτικά και χορηγίες που θα αγγίζουν τα 7,2 εκατομμύρια. Αυτά τα χρήματα που θα πάρουμε θα τα μοιράσουμε στις ομάδες. Αυτή την εποχή αυτό είναι ένα πολύ καλό νούμερο. Εμείς δεν σταματάμε εδώ και συνεχίζουμε να ψάχνουμε χρήματα. Και οι 11 ομάδες θα είναι στην ΕΡΤ για τα επόμενα δύο χρόνια. Όλη η Ελλάδα θα μπορεί να βλέπει μπάσκετ».

Για την Euroleague: «Σίγουρα είναι πρόβλημα ότι μόνο οι δυο πρώτοι πάνε στην Euroleague. Αυτό διώχνει επενδυτές από το Ελληνικό μπάσκετ. Εγώ έχω πει πολλές φορές ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση ανάμεσα σε Euroleague και Champions league. Ελπίζω να μπορέσει να αλλάξει αυτό σύντομα για το καλό του μπάσκετ».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Είμαι ευχαριστημένος γιατί κάθε χρόνο βλέπουμε νέους ανθρώπους να ασχολούνται με το μπάσκετ. Να είναι χρηματοδότες με την καλή έννοια. Είναι στόχος μας να πάρουμε μια τρίτη θέση σαν χώρα στην Euroleague».

Για την διαιτησία: «Θα πρέπει να γίνετε καλύτερη κάθε χρόνο. Πλέον υπάρχουν νέοι διαιτητές. Και πιστεύουμε ότι θα δούμε καλύτερες διαιτησίες στο μέλλον».

Για τις κόντρες Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού: «Το κλίμα αυτή την στιγμή είναι πολύ καλό. Δεν είχα κανένα πρόβλημα έως τώρα. Υπάρχει ομοφωνία και καλή συνεργασία».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρει έναν άνθρωπο να επενδύσει και να αλλάξει επίπεδο. Η ομάδα έχει γήπεδο και κόσμο. Η ομάδα νομίζω είναι στο σωστό δρόμο. Θα πρέπει η ομάδα να προσαρμοστεί καθώς πλέον το επίπεδο των άλλων ομάδων έχει ανέβει αρκετά. Η εικόνα στο γήπεδο βελτιώνεται. Ο κόσμος πλέον έχει απαιτήσεις. Η ομάδα θα πρέπει να προσελκύσει τον κόσμο με καλύτερο θέαμα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

To «ευχαριστώ» του ΕΣΑΚΕ στους συντελεστές της Basket League

Tο φετινό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και επίσημα εχθές με την κατάκτηση του τίτλου από τον Πα…