Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Τελικά βρήκαμε ρόλο στην ΑΕΚ, ο Μπάνκι μας πιστεύει”

“Τελικά βρήκαμε ρόλο στην ΑΕΚ, ο Μπάνκι μας πιστεύει”

dimitris moraitis aek maccabi tel aviv

Συνέντευξη παραχώρησαν οι Γιώργος Τσαλμπούρης και Δημήτρης Μωραΐτης και μιλούν για τον ρόλο τους στη ΑΕΚ, Επίσης τονίζουν την εμπιστοσύνη που τους δείχνει ο Λούκα Μπάνκι και αναφέρονται στους στόχους της ομάδας.

Διαβάστε αποσπάσματα από την συνέντευξη στην “Ώρα των Σπορ”:

Τα τελευταία χρόνια, η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει ένα «παιδομάζωμα» και εσείς ήσασταν από τις πρώτες προσθήκες νεαρών παικτών. Πλέον, παίρνετε χρόνο συμμετοχής στην ανδρική ομάδα. Τα συναισθήματά σας;

Γ.Τ.: “Είμαστε στην ομάδα για τέταρτη χρονιά και οι δύο. Είναι μια διαδικασία που δεν είναι πάντα εύκολη. Φτάσαμε στα τέσσερα χρόνια για να έχουμε έναν ρόλο στην ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε βρει πλέον τον ρόλο μας. Ελπίζουμε να τον διατηρήσουμε μέχρι το τέλος της σεζόν”.

Δ.Μ.: “Τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε την ομάδα, όπως φέτος. Με τον κόουτς Μπάνκι φέτος, το έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να βοηθήσουμε και παίρνουμε χρόνο συμμετοχής”.

Ο Λούκα Μπάνκι δείχνει να σας πιστεύει. Τι ρόλο παίζει στο να βελτιώνεστε συνεχώς;

Γ.Τ.: “Είναι ένας προπονητής-εργάτης. Έχει εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Είναι 20 χρόνια στα γήπεδα. Θα μας βοηθήσει και εμάς τους μικρούς. Μας δίνει την ευκαιρία”.

Δ.Μ.: “Είναι ένας προπονητής πολύ αυστηρός. Απαιτητικός, τελειομανής. Μας βοηθάει πολύ στην προπόνηση. Μας έχει βοηθήσει πολύ, μας συμβουλεύει συνεχώς και μας πιστεύει”.

Πόσο σημαντικό είναι για την ΑΕΚ, το γεγονός ότι έχει τον Μάκη Αγγελόπουλο να την καθοδηγεί διοικητικά;

Γ.Τ.: “Σίγουρα, ο πρόεδρος έχει αποδείξει ότι θέλει μόνο το καλό της ομάδας. Πριν από λίγα χρόνια, η ομάδα ήταν σε μία κατάσταση… μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα και έφτασε πέρυσι να πάρει δύο τρόπαια και το ένα ήταν ευρωπαϊκό. Διαβάζουμε για εξελίξεις για το γηπεδικό. Προσπαθεί γενικά να δώσει λύσεις. Δεν είναι δύσκολο να τον προσεγγίσεις. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε”.

Δ.Μ.: “Πραγματικά, ότι και να πούμε για αυτόν τον άνθρωπο, θα είναι λίγο. Νομίζω ότι τα είπε όλα ο Γιώργος και με κάλυψε”.

Η ΑΕΚ πήρε πέρυσι δύο τίτλους. Μπορεί φέτος να πανηγυρίσει ξανά την κατάκτηση του BCL;

Γ.Τ.: “Είναι καινούρια η φετινή ομάδα, αν και έχουν μείνει κάποια παιδιά από πέρυσι. Η ομάδα έχασε τον στόχο του Κυπέλλου, αλλά ο θεσμός αυτός, θέλει και τύχη. Να έχεις την έδρα, να κληρωθείς με τον κατάλληλο αντίπαλο. Δεν είναι τόσο φερέγγυα διοργάνωση, ως προς το αν θα κερδίσει ο καλύτερος. Από την άλλη, είναι πολύ δυνατές οι ομάδες στο BCL και πάμε δυνατά μέχρι στιγμής. Η ομάδα είναι μέσα στους στόχους τους. Θα φανεί και στο τέλος της σεζόν, το που θα φτάσουμε”.

Δ.Μ.: “Πέρυσι κάναμε μία φανταστική χρονιά. Φέτος είμαστε μία καινούρια ομάδα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παίκτες. Τον ένα στόχο τον χάσαμε φέτος, στο Κύπελλο, στις λεπτομέρειες. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν αρχίσαμε όσο καλά περιμέναμε. Στο BCL πάμε καλά και στόχος μας, είναι πάντα η νίκη”.

Σχετικά με το γήπεδο, πως σας φάνηκε η είδηση για την επικείμενη συμφωνία της ΚΑΕ ΑΕΚ με την Κυβέρνηση για το κλειστό της πάλης στα Άνω Λιόσια;

Γ.Τ.: “Εμείς τα διαβάζουμε. Δεν ξέρουμε τι ισχύει. Ο διακαής πόθος του κύριου Αγγελόπουλου, είναι να βρει μία στέγη για την ΑΕΚ. Σίγουρα θα ήταν μία καλή λύση, για να πάμε σε μία δική μας έδρα. Το ΟΑΚΑ, κακά τα ψέματα, αν και μου αρέσει, είναι κρύο γήπεδο. Πρέπει να βρεθεί μία σωστή λύση, που να βολεύει όλους”.

Δ.Μ.: “Είναι πολύ σημαντικό, το να έχουμε το δικό μας γήπεδο. Γενικά να έχουμε το σπίτι μας. Πιστεύω ότι μία τέτοια κίνηση, θα φέρει και τους οπαδούς μας, πιο κοντά. Μακάρι να υλοποιηθεί γρήγορα”

Ο κόσμος της ΑΕΚ είχε πιο μαζική παρουσία στα τελευταία ματς. Πόσο σημαντικό για εσάς τους παίκτες, είναι το να σας στηρίζουν οι οπαδοί;

Γ.Τ.: “Κακά τα ψέματα, σε κανέναν δεν αρέσει να παίζει σε άδειο γήπεδο. Η ομάδα έδειξε την δυναμική της, παίρνοντας δύο τίτλους πέρυσι. Είχαμε περισσότερες απαιτήσεις όλοι φέτος από τον κόσμο. Έρχεται σιγά-σιγά και πρέπει και εμείς να πηγαίνουμε καλύτερα. Σίγουρα, έχουμε ένα μικρό παράπονο από την προσέλευση του κόσμου”.

Δ.Μ.: “Είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. Παρόλο που δεν έρχεται τόσος πολύς κόσμος γενικά. Πάντα όμως δημιουργεί φανταστική ατμόσφαιρα, ακόμα και λίγος κόσμος στις εξέδρες. Μας βοηθάει πολύ”.

Ποιος ή ποιοι συμπαίκτες σας, είναι τα μεγαλύτερα «πειραχτήρια» στην ομάδα;

Γ.Τ.: “Η ομάδα μας, έχει μόνο πειραχτήρια. Ο Γιόνας (σ.σ. Ματσιούλις) από τους ξένους, είναι μεγάλο πειραχτήρι, ενώ από Έλληνες, τον Λάρυ θα πω (σ.σ. Λαρεντζάκης). Μια… λίγκα μόνος του, είναι πάντως ο Ματσιούλις στα πειράγματα”.

Δ.Μ.: “Συμφωνώ για τον Ματσιούλις και εγώ. Από Έλληνες, δεν έχουμε τόσο πολύ. Ο Ματσιούλις είναι το μεγαλύτερο πειραχτήρι μακράν”.

Ποιοι οι στόχοι σας, με την ΑΕΚ;

Γ.Τ.: “Θέλω να καθιερωθώ στο ρόστερ. Παρόλο που φέτος έχω βρει ρόλο και έχω παίξει σε πολλά ματς, θέλω να διατηρήσω τον ρόλο και να αυξήσω τα λεπτά μου, στο παρκέ. Γενικά, θέλω να πάρω και έναν τίτλο με την ΑΕΚ”.

Δ.Μ.: “Προσωπικά, θέλω να καθιερωθώ και εγώ όσο πιο πολύ γίνεται, στην ομάδα. Να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και να πάρω ένα πρωτάθλημα με την ΑΕΚ”.

Ποιοι ήταν οι παίκτες, που τους είχατε ως πρότυπα, σε μικρότερη ηλικία;

Γ. Τ.: “Εγώ δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο, όσο μεγάλωνα, άλλαζα. Στην αρχή ήταν με παίκτες της εποχής του πατέρα μου, τύπου Κούκοτς και Ντίβατς. Αυτούς προσπαθούσα να έχω για πρότυπο. Πιο μετά ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, με τον οποίο ήμασταν μαζί στην ΑΕΚ. Επίσης, μου άρεσε ο Αντώνης Φώτσης, και μια εποχή είχα ένα κόλλημα και με τον Νεμάνια Μπιέλιτσα”.

Δ.Μ.: “Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, μου άρεσε πολύ και στην ΤΣΣΚΑ και όταν ήταν στο NBA. Πάντα τον παρακολουθούσα. Μου αρέσει και ο Νικ Καλάθης”.

Θα θέλαμε τις ευχές σας, ενόψει του 2019 που πλησιάζει…

Γ.Τ.: “Υγεία, ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Να δούμε σιγά-σιγά να ορθοποδεί η κοινωνία. Κι όπως είπα και πριν, όσο περισσότερος κόσμος να έρχεται στα γήπεδα, με όμορφη ατμόσφαιρα”.

Δ.Μ.: “Το νέο έτος να μπει καλύτερα από το προηγούμενο. Υγεία ευτυχία και αγάπη για όλους, με τις οικογένειές τους. Για την ΑΕΚ να έχει μία καλή χρονιά, να έχουν όλοι υγεία, οι προπονητές και οι παίκτες και να βελτιωνόμαστε συνεχώς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…