Κεντρική NBA “Προσκύνησαν” κι οι Σέλτικς μπροστά στο μεγαλείο του Χάρντεν! (vids)
NBA

“Προσκύνησαν” κι οι Σέλτικς μπροστά στο μεγαλείο του Χάρντεν! (vids)

james harden houston 1

“Με μισούν πολλοί. Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να με σταματήσει από το να βγαίνω εκεί έξω και να “σκοτώνω” κάθε βράδυ”, ανέφερε ο Τζέιμς Χάρντεν μετά τη νέα, “εκρηκτική” του εμφάνιση κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς. Ο “Beard” έχει βάλει σχεδόν μόνος του το Χιούστον στον δρόμο των νικών, σε ένα από τα κορυφαία ατομικά σερί αγώνων που έχουμε θαυμάσει τα τελευταία χρόνια!

https://twitter.com/BleacherReport/status/1078509619373268992

Οι νέες “περιπέτειες” του Χάρντεν περιελάμβαναν απίστευτα στατιστικά για μια ακόμη φορά. Ο περσινός MVP σταμάτησε στους 45 πόντους με 9/18 τρίποντα (!) και 14/17 βολές ενώ μοίρασε και 6 ασίστ σε 39 λεπτά συμμετοχής! Οι 9 εύστοχες “βόμβες”, μάλιστα, αποτελούν την ισοφάριση του ρεκόρ καριέρας του.

Ο Χάρντεν εμφανίζεται πλήρως “αφηνιασμένος” μέσα στον Δεκέμβριο, οδηγώντας τους Ρόκετς σε 8 νίκες εντός των τελευταίων 9 ματς κι επαναφέροντάς τους με πολύ εμφατικό τρόπο στην πρώτη 8άδα της Δύσης, έπειτα από το κάκιστο ξεκίνημα της ομάδας.

Το χθεσινό, μάλιστα, ήταν το 6ο συναπτό παιχνίδι του “Beard” με +35 πόντους, καθιστώντας αυτό το σερί ως το 3ο κορυφαίο στο NBA τα τελευταία 20 χρόνια! Επίσης, το όριο των 30 πόντων έχει ξεπεραστεί στα τελευταία 8 ματς, με τον τελευταίο που κατόρθωσε κάτι τέτοιο να είναι ο Ράσελ Γουέστμπρουκ τον Νοέμβριο του 2016, στην πιο “τρελή” σεζόν της καριέρας του!

Ο ρυθμός δόθηκε από την 1η περίοδο, εκεί όπου ο Χάρντεν πέτυχε 17 πόντους ενώ, ολόκληρο το ματς αποτέλεσε μια ωδή στην προσωπική φάση, τη step-back εκτέλεση και την εκμαίευση των φάουλ. Όποιος παίκτης έβαζε τα χέρια του ελάχιστα εντός της “επικίνδυνης ζώνης”, αυτομάτως άκουγε το σφύριγμα του διαιτητή, με τον Χάρντεν να “τρομάζει” τους αντιπάλους του κατά αυτόν τον τρόπο.

Το πιο “καυτό” διάστημά του ήταν η 3η περίοδος, εκεί όπου πέτυχε 3 μαζεμένα τρίποντα ενώ, κέρδισε 2 φάουλ στο τρίποντο εις διπλούν στα 2 τελευταία λεπτά, “καθαρίζοντας” οριστικά την παρτίδα. Τα περίπλοκα combo από ντρίμπλες, τα οποία χρησιμοποιεί σε μόνιμη βάση, μπερδεύουν τους αμυντικούς, οι οποίοι δεν είναι απόλυτα σίγουροι για την πλευρά που θα διαλέξει για το drive ενώ, ο Χάρντεν επιχειρεί να τους καθηλώσει, προτού ξεδιπλώσει το step-back.

Οι Ρόκετς, βέβαια, δεν έφθασαν στη νίκη μονάχα χάρη στον Χάρντεν. Ο Κλίντ Καπέλα ήταν ξανά κυρίαρχος με 24 πόντους, 18 ριμπάουντ και 9/14 σουτ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κυριαρχία του Χιούστον στο ριμπάουντ (54-38), το οποίο τους “πλήγωνε” μονίμως στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο Έρικ Γκόρντον σταμάτησε στους 20 πόντους, με τα ποσοστά του να είναι και πάλι μέτρια  (7/16 σουτ, 2/7 τρίποντα) ενώ ο Όστιν Ρίβερς έδωσε ξανά λύσεις, με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ από τον πάγκο.

Τα απίθανα highlights του Χάρντεν

https://www.youtube.com/watch?v=Qlsd7Zvmm6k

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…