Κεντρική NBA Πρώτα έχασε το δόντι του, μετά έσωσε το Ντάλας ο Ντένις Σμιθ! (vids)
NBA

Πρώτα έχασε το δόντι του, μετά έσωσε το Ντάλας ο Ντένις Σμιθ! (vids)

dennis smith jr

Οι Ντάλας Μάβερικς συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, καθώς επικράτησαν και των πρωτοπόρων της Δύσης, Λος Άντζελες Κλίπερς με 114-110, πετυχαίνοντας την νίκη τους στα τελευταία 12 ματς! Το στοιχείο που ξεχωρίζει στην ομάδα των Τεξανών είναι η ανασταλτική λειτουργία, διότι επιτρέπουν μονάχα 102.7 πόντους ανά 100 κατοχές στο εν λόγω χρονικό διάστημα, με τη μαχητικότητά τους να συνοψίζεται στο πρόσωπο -ή μάλλον στην οδοντοστοιχία- του Ντένις Σμιθ Jr!

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της 3ης περιόδου, ο Σμιθ ενεπλάκη σε μια διεκδικούμενη μπάλα με τον σκληροτράχηλο, Πάτρικ Μπέβερλι, δίχως να βγει αλώβητος από αυτή τη “σκυλομαχία”. Το δεξί μπροστινό του δόντι έσπασε σχεδόν ολόκληρο και πετάχτηκε έξω από το στόμα του, με τον παίκτη των Μαβς να αποχωρεί προσωρινά από το παρκέ!

Δείτε τη φάση

Ο Σμιθ, όμως, απέδειξε ότι διαθέτει μαχητική ψυχή κι επέστρεψε στο παρκέ στην 4η περίοδο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη σπουδαία νίκη του Ντάλας. Αποκορύφωμα των επιδόσεών του ήταν, φυσικά, η τάπα στα ίσα στον Τομπάιας Χάρις με περίπου 12” για το τέλος του ματς, αποτρέποντας τους Κλίπερς από το να ισοφαρίσουν το ματς!

Μέχρι κι ο Λούκα Ντόντσιτς που βρισκόταν με πολιτικά στον πάγκο, τρελάθηκε!

Δείτε την τάπα του Σμιθ και την αντίδραση του Ντόντσιτς

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ο Χάρις είναι σχεδόν 15 πόντους ψηλότερος του Σμιθ αλλά ο γκαρντ των Μάβερικς διαθέτει άλμα που αγγίζει τις 48 ίντσες, από τα εντυπωσιακότερα του NBA!

“Νόμιζαν ότι είχαν πλεονέκτημα απέναντί μου. Ναι ναι, έτσι νόμιζαν“, τόνισε με χαρακτηριστικό τρόπο ο Σμιθ μετά το τέλος του ματς ενώ ο κόουτς, Ρικ Κάρλαϊλ τον αποθέωσε, λέγοντας: “Νομίζω ότι είναι μια από τις ανταγωνιστικές καταστάσεις που έχω δει ποτέ μου!”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σμιθ ολοκλήρωσε το ματς με 9 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες ενώ πέτυχε και τις 2 πιο κρίσιμες βολές του ματς, “καθαρίζοντας” οριστικά την παρτίδα υπέρ του Ντάλας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…