Κεντρική NBA Οι Λος Άντζελες Κλίπερς παραμένουν στην κορυφή! (vid)
NBA

Οι Λος Άντζελες Κλίπερς παραμένουν στην κορυφή! (vid)

tobias harris

Με ένα ομοιόμορφα χτισμένο ρόστερ από την αρχή ως το τέλος του rotation, οι Λος Άντζελες Κλίπερς έχουν βαλθεί να τρελάνουν άπαντες τους φανς του NBA και να αχρηστεύσουν πλήρως κάθε προγνωστικό που έλαβε χώρα πριν από την έναρξη της σεζόν. Το τελευταίο τους κατόρθωμα ήταν το “διπλό” μέσα στη Νέα Ορλεάνη επί των Πέλικανς με 129-126.

Ο Λου Γουίλιαμς βέβαια, δεν θα μπορούσε να μη βάλει τη σφραγίδα του στο φινάλε. Ο 6ος παίκτης των Κλίπερς έχει αναδειχθεί σε έναν εκ των πιο clutch παικτών της λίγκας, σκοράροντας με μακρινό δίποντο για το 127-126 με 6.4” για το τέλος και στην εκπνοή του χρόνου επίθεση! Αυτό το σουτάκι του Γουίλιαμς, πέφτοντας προς τα αριστερά αποτελεί δεύτερη φύση για εκείνον, με τον ίδιο να το αποκαλεί ως “βούτυρο στο ψωμί του” αμέσως μετά το τέλος του ματς!

https://twitter.com/BleacherReport/status/1069798795494465536

Ο Γουίλιαμς αγωνίστηκε συνολικά 24 λεπτά, προλαβαίνοντας να σκοράρει 20 πόντους και να μοιράσει 6 ασίστ, με τους Κλίπερς να κάνουν επίδειξη all-around σκοραρίσματος. Ο κορυφαίος παίκτης του μήνα στη Δύση, Τομπάιας Χάρις, σταμάτησε στους 27 πόντους με 10/16 σουτ, ο Ντανίλο Γκαλινάρι σκόραρε 24 πόντους με 8/8 βολές, ίσως στην κορυφαία σεζόν της καριέρας του ενώ ο Έιβερι Μπράντλεϊ πέτυχε 15 πόντους.

Παρά το γεγονός ότι οι Πέλικανς εφάρμοσαν τον συνηθισμένο, φρενήρη ρυθμό τους, οι Κλίπερς δεν δυσκολεύτηκαν να ανταποκριθούν και να “σπάσουν” τα κοντέρ στο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 77-65 υπέρ των Καλιφορνέζων, οι οποίοι σούταραν με 65.2% εντός πεδιάς (59% συνολικά). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 77 πόντοι πρώτου ημιχρόνου είναι η δεύτερη χειρότερη αμυντική επίδοση στην ιστορία των Πέλικανς ενώ αποτελούν ρεκόρ σεζόν για τους Κλίπερς (πηγή: ESPN)!

Το αξιοσημείωτο με τους Κλίπερς είναι ότι δεν τρέχουν πολύπλοκες δράσεις για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Αρκούνται σε αρκετές horns διατάξεις, καθώς και σε pin-down σκριν για τους σουτέρ τους, βάζοντας τον κάθε παίκτη τους στο ιδανικό πεδίο δράσης για να επιτεθεί προς το καλάθι.

Επίσης, αν δοθεί προσοχή στους περίφημους “4 παράγοντες” (four factors), τότε μπορεί να γίνει ακόμη πιο κατανοητή η πρόοδος των Κλίπερς. Συγκεκριμένα, οι πρωτοπόροι της Δύσης είναι στην θέση στο προσαρμοσμένο ποσοστό ευστοχίας, 2οι στη συχνότητα που πηγαίνουν στις βολές ενώ είναι η καλύτερη ομάδα στο να προστατεύει την μπάλα και να αποφεύγει τα λάθη. Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι δεν επιτρέπουν συχνά πόντους 2ης ευκαιρίας στον αντίπαλο, όντας 4οι στο αμυντικό ριμπάουντ (πηγή: stats.nba.com).

Οι Πέλικανς δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια στο ματς, τρέχοντας σερί 21-4 στην 3η περίοδο κι επιστρέφοντας δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης, την οποία έχασαν στο “πάρα πέντε”. Ο Τζούλιους Ραντλ σημείωσε ρεκόρ καριέρας με 37 πόντους, καθώς κι 8 ριμπάουντ, σε μια σεζόν-αποκάλυψη για τον πρώην παίκτη των Λέικερς, ο Τζρου Χόλιντεϊ ήταν σαρωτικός (32 πόντοι, 14 ασίστ) ενώ ο σούπερ-σταρ, Άντονι Ντέιβις σταμάτησε στους 23 πόντους, με 13 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 3 τάπες.

Τα highlights της αναμέτρησης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…