Κεντρική NBA Ο Τζέιμς Χάρντεν έγραψε ιστορία και “διέλυσε” τους Λέικερς! (vid)

Ο Τζέιμς Χάρντεν έγραψε ιστορία και “διέλυσε” τους Λέικερς! (vid)

james harden houston

Ο Τζέιμς Χάρντεν προσπαθεί να ξαναβάλει τους Χιούστον Ρόκετς στον ίσιο δρόμο και να τους επαναφέρει με αργά και σταθερά βήματα στα υψηλά στρώματα της Δυτικής Περιφέρειας. Δεν υπήρχε, λοιπόν, καλύτερος τρόπος για να πετύχει τον σκοπό του από το να βγάλει από την “τράπουλα” των ικανοτήτων του μια εκ των πιο χαρακτηριστικών στατιστικών γραμμών του!

Συγκεκριμένα, ο “Beard” σημείωσε 50 πόντους, μάζεψε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 11 ασίστ σε 35.5 λεπτά συμμετοχής, σημειώνοντας το 4ο τριπλ-νταμπλ με +50 πόντους στην καριέρα του! Κάτι τέτοιο σηματοδοτεί νέο ρεκόρ καθώς, ουδείς άλλος παίκτης στην ιστορία του NBA το έχει πετύχει τόσες φορές, με τον Γουέστμπρουκ (3) και τους Τσέιμπερλεϊν και Μπέιλορ (2 έκαστος) να υπολείπονται.

https://twitter.com/statmuse/status/1073438602678415365

Κάπως έτσι, οι Ρόκετς κατόρθωσαν να επικρατήσουν των φορμαρισμένων Λος Άντζελες Λέικερς με 126-111, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 13-14 με δύο σερί επιτυχίες. Ένα σερί 13-2 ήταν αυτό που καθόρισε μια για πάντα την έκβαση του αγώνα, με τον Χάρντεν να γίνεται, μάλιστα, ο 2ος παίκτης στην ιστορία του NBA -μετά τον Γουιλτ Τσέιμπερλεϊν– που σκοράρει τουλάχιστον 50 πόντους εναντίον των Λέικερς για φορά στην καριέρα του!

Συνεχίζοντας στον δρόμο των ρεκόρ, αυτό ήταν το 37o τριπλ-νταμπλ της καριέρας του Χάρντεν (9ος όλων των εποχών), το 2ο του για φέτος καθώς κι η 11η 50άρα της επαγγελματικής του πορείας! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηγέτης των Ρόκετς έχει περισσότερα ματς με +50 πόντους, συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας μαζί!

https://twitter.com/statmuse/status/1073440362365140992

Στην άτυπη “μονομαχία” με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Χάρντεν βγήκε νικητής, με την παραγωγικότητά του να βασίζεται στη γραμμή των βολών, εκεί όπου πήγε 19 φορές συνολικά κι ευστόχησε στις 18! Ο περσινός MVP βασίστηκε σε φάσεις ένας-εναντίον-ενός, pistol δράσεις και πικ-εν-ρολ, ώστε να βρει τους κατάλληλους διαδρόμους και να επιτεθεί στο καλάθι. Στην τελευταία περίοδο, μάλιστα, έδωσε ρεσιτάλ με 17 πόντους κι αλλεπάλληλα τρίποντα, αφήνοντας τους Λέικερς με έντονα παράπονα από τη διαιτησία.

Τα highlights του Χάρντεν

https://www.youtube.com/watch?v=g92m57cWcvQ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…