Κεντρική NBA Ο Τζάρεν Τζάκσον δεν είναι ένας ρούκι σαν τους άλλους (vid)
NBA

Ο Τζάρεν Τζάκσον δεν είναι ένας ρούκι σαν τους άλλους (vid)

jaren jackson

Ο Τζάρεν Τζάκσον είναι ένας 19χρονος ρούκι με ανεπτυγμένα αμυντικά ένστικτα, αθλητικότητα υψηλού επιπέδου, εκτελεστική δεινότητα πίσω από τα 7.25 καθώς και ποικιλία στις κινήσεις του στο ποστ. Οι Μέμφις Γκρίζλις φαίνεται πως διάλεξαν άψογα στο νο.3 του φετινού Ντραφτ ενώ, η συνύπαρξή του με τον Μαρκ Γκασόλ στην ίδια πεντάδα έχει αποδειχθεί τρομερά αποτελεσματική.

Αυτό που δεν γνώριζε ο κόσμος είναι ότι ο Τζάκσον διαθέτει και clutch ικανότητες, κάτι που φρόντισε να δείξει περίτρανα στη χθεσινή νίκη-“θρίλερ” του Μέμφις μέσα στο Μπρούκλιν.

Συγκεκριμένα, ο Τζάκσον πέτυχε μακράν την κορυφαία επίδοσή του για φέτος, με 36 πόντους (13/22 σουτ, 7/7 βολές)! Το χρονικό σημείο, όμως, που πραγματικά σόκαρε τους αντιπάλους ήταν το τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας, εκεί όπου σκόραρε 7 πόντους σε διάστημα 10 δευτερολέπτων (!), ένα τρίποντο+φάουλ με 26.8” για το τέλος, καθώς κι ακόμη μια “βόμβα”, με 15.9” για το φινάλε.

https://twitter.com/memgrizz/status/1068701101531299840

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι ο Τζάκσον έστειλε μόνος του το ματς στην παράταση, ανατρέποντας μονάχα με δικούς του πόντους το -7 (111-104) μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Νωρίτερα στην αναμέτρηση, είχε φροντίσει να κυριαρχήσει μέσα στη ρακέτα, σκοράροντας με χουκ στο παιχνίδι με πλάτη αλλά και μπαίνοντας στα “δόντια” της άμυνας με drive που ξεκινούσαν από το τρίποντο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζάκσον έγινε ο 3ος νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του NBA με +30 πόντους σε ένα ματς, κατορθώνοντας κάτι τέτοιο σε ηλικία 19 ετών και 77 ημερών! Οι δύο τύποι που βρίσκονται από πάνω του στη λίστα δεν είναι άλλοι από τους δύο κορυφαίους παίκτες του πλανήτη, τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κέβιν Ντουράντ!

Όσον αφορά το παιχνίδι, οι Γκρίζλις κατόρθωσαν να νικήσουν τους Νετς στη 2η παράταση με 131-125 κι εξακολουθούν να αποτελούν μια από τις πιο “βροντερές” εκπλήξεις της σεζόν. Μπορεί ο Τζάκσον να έδωσε “ζωή” στο Μέμφις εντός της κανονικής διάρκειας αλλά εκείνος που “καθάρισε” την παρτίδα ήταν ο Μάικ Κόνλεϊ, ο οποίος πέτυχε συνολικά 37 πόντους, καθώς και τους 13 από τους 14 πόντους της ομάδας του στη 2η παράταση!

Τα highlights του Τζάκσον

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…