Κεντρική NBA Ο Σπένσερ Ντίνγοϋιντι δεν είναι ένας “παγκίτης” σαν τους άλλους… (vids)
NBA

Ο Σπένσερ Ντίνγοϋιντι δεν είναι ένας “παγκίτης” σαν τους άλλους… (vids)

spencer dinwiddie

Ο όρος “παγκίτης” παραπέμπει συνήθως σε παίκτες δεύτερης διαλογής, οι οποίοι μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμοι στην ομαδική λειτουργία, δίχως να αποτελούν επίκεντρα. Η παραπάνω πρόταση, βέβαια, βρίσκει κάμποσες εξαιρέσεις κι ο Σπένσερ Ντίνγοϋιντι αποτελεί ίσως την πιο τρανταχτή εξ αυτών, τουλάχιστον όσον αφορά τη φετινή σεζόν!

Συγκεκριμένα, ο Ντίνγοϋιντι ήρθε από τον πάγκο στο χθεσινό “θρίλερ” των Μπρούκλιν Νετς εναντίον των Σάρλοτ Χόρνετς κι έμεινε στο παρκέ για 41 λεπτά, “σαρώνοντας” τα πάντα! Το “κοντέρ” του έγραψε 37 πόντους με 12/29 σουτ και 6/8 βολές ενώ μοίρασε και 11 ασίστ, οδηγώντας την ομάδα του στην 9η νίκη της εντός των τελευταίων 10 ματς και με το Μπρούκλιν να ξαφνιάζει τους πάντες με τη συνεχή πρόοδό του!

Όσον αφορά τον Ντίνγοϋιντι, ο 25χρονος άσος έδειξε ότι κατέχει σε άψογο βαθμό τα βασικά του μπάσκετ (σουτ, πάσα, ντρίμπλα), με εξαιρετική τεχνική στην εκτέλεσή του και χρησιμοποιώντας συνεχώς ένα μικρό jump-stop (hop) προτού σηκωθεί από το έδαφος. Επίσης, ήταν απίθανος στις clutch συνθήκες, με συνεχή εύστοχα καλάθια και πάμπολλες καίριες πάσες στους συμπαίκτες του, τόσο στα τελευταία 3 λεπτά της κανονικής διάρκειας, όσο και στις παρατάσεις.

Τα highlights του Ντίνγουιντι

https://www.youtube.com/watch?v=BVKXpo_PT9I

Οι Νετς κατόρθωσαν να επικρατήσουν των Χόρνετς με 134-132 στη 2η παράταση, σε μια αναμέτρηση που στιγματίστηκε από τα συνεχή λάθη των δύο ομάδων στις κρίσιμες στιγμές αλλά κι από το νικητήριο καλάθι του Τζο Χάρις μετά το κλέψιμό του.

Το νικητήριο καλάθι του Χάρις

Ο Ντίνγοϋιντι, μάλιστα, έβαλε το όνομά του σε μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα, καθώς έγινε ο 5ος παίκτης από το 1970 κι έπειτα με +35 πόντους και +10 ασίστ από τον πάγκο! Το ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι δύο προηγούμενοι παίκτες που κατόρθωσαν κάτι τέτοιο, δηλαδή οι Λου Γουίλιαμς και Τζαμάλ Κρόφορντ, αμφότεροι κέρδισαν το βραβείο του καλύτερου 6ου παίκτη της χρονιάς!

Με 18.1 πόντους και 5.3 ασίστ ανά παιχνίδι, καθώς και με 47.1% στα σουτ εντός πεδιάς, ο Ντίνγοϋιντι μπορεί άνετα να πιστεύει ότι το φετινό βραβείο μπορεί να γίνει δικό του, με δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει βασικός μόνο σε 3 από τα 36 παιχνίδια των Νετς. Κι όλα αυτά για έναν παίκτη που δεν έβρισκε καν σταθερό χρόνο συμμετοχής στις ομάδες του ως το 2016!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…