Κεντρική NBA Ο Ντιρκ Νοβίτσκι “σκοράρει” στα βιβλία των ρεκόρ!
NBA

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι “σκοράρει” στα βιβλία των ρεκόρ!

dirk nowitzki 1

Παρά το προχωρημένο της μπασκετικής του ηλικίας αλλά και της παντελούς έλλειψης αθλητικών προσόντων, ο Ντιρκ Νοβίτσκι βρίσκεται στις επάλξεις, διανύοντας την 21η αγωνιστική σεζόν του. Ο Γερμανός θρύλος δεν είναι πια σε θέση να παράγει μεγάλα νούμερα και να καθοδηγεί τους Ντάλας Μάβερικς όπως συνήθιζε αλλά η μακροβιότητά του πάνω στα παρκέ του επιτρέπει να ανεβαίνει συνεχώς σε ιστορικές λίστες.

Συγκεκριμένα, ο Νοβίτσκι ανέβηκε στην θέση όλων των εποχών, όσον αφορά τις συμμετοχές του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, έχοντας 1.477 παιχνίδια στο ενεργητικό του και ξεπερνώντας τον Καρλ Μαλόουν. Αν καταφέρει, μάλιστα, να δώσει το παρών σε 28 ακόμη ματς εντός της φετινής σεζόν, θα βρεθεί πάνω κι από τον “διόσκουρο” του Μαλόουν στη Γιούτα, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Τζον Στόκτον!

Αυτό, όμως, δεν ήταν το μοναδικό ιστορικό επίτευγμα για τον μεγάλο Γερμανό. Ειδικότερα, ο Νοβίτσκι έφθασε τις 900 νίκες καριέρας κι έγινε ο 6ος παίκτης στα χρονικά που φθάνει στον αριθμό αυτό! Στην κορυφή της σχετικής λίστας φιγουράρει ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ με 1.074 νίκες, αριθμός που φαντάζει απόλυτα φυσιολογικός, αν υπολογίσει κανείς το γεγονός ότι αγωνιζόταν σχεδόν μόνιμα σε εξαιρετικές ομάδες επί σειρά 20 ετών.

Για την ιστορία, ο Νοβίτσκι αγωνίστηκε για 12 λεπτά στο χθεσινό ματς εναντίον των Πέλικανς, έχοντας 7 πόντους, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 τάπες. Ο κόουτς, Ρικ Κάρλαϊλ, μάλιστα, αποθέωσε τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία της ομάδας, δηλώνοντας: “Ο Ντιρκ παλεύει πάρα πολύ για να βρίσκεται στο παρκέ. Κάθε μέρα, αποκτώ όλο και περισσότερο σεβασμό για εκείνον. Μας βοήθησε πολύ σήμερα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…