Κεντρική NBA Ο Κάιρι Έρβινγκ “σκότωσε” τους Καβαλίερς! (vid)
NBA

Ο Κάιρι Έρβινγκ “σκότωσε” τους Καβαλίερς! (vid)

kyrie irving

Οι Μπόστον Σέλτικς έχουν προκαλέσει πάμπολλα ερωτηματικά στον κόσμο του NBA με την εξαιρετικά μέτρια απόδοσή τους στο 1/5 της φετινής σεζόν αλλά αποδεικνύουν σιγά-σιγά ότι ο επιθετικός ρυθμός τους επανέρχεται σε νορμάλ επίπεδα. Οι ουραγοί, Κλίβελαντ Καβαλίερς ήταν το χθεσινό “θύμα” τους, με τους “κέλτες” να νικούν άνετα με 128-95, σκορ που αποτέλεσε season-high τόσο σε παραγωγή πόντων, όσο και σε διαφορά στο σκορ για τη Βοστόνη.

Ο Κάιρι Έρβινγκ, βέβαια, ήταν αυτός που ξεχώρισε από τον scoring πλουραλισμό των Σέλτικς, με τον “Uncle Drew” να αγωνίζεται για μόλις 27 λεπτά αλλά να φορτώνει το καλάθι με 29 πόντους και άψογα ποσοστά (6/8 δίποντα, 5/7 τρίποντα). Επίσης, μάζεψε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ κι υπέπεσε μόνο σε 2 λάθη, κάνοντας κομμάτια την άμυνα της ομάδας, στην οποία αναδείχθηκε σαν παίκτης, σαν “αστέρας” αλλά και σαν πρωταθλητής.

Οι πόντοι του επιτεύχθηκαν μέσα από έναν συνδυασμό της ικανότητάς του στο drive αλλά και της εκτελεστικής δεινότητας. Ο Έρβινγκ έμπαινε ό,τι ώρα ήθελε στον κεντρικό διάδρομο, μετά από ντρίμπλα ή πίσω από σκριν μακριά από την μπάλα, εκτελούσε μετά το πικ-εν-ρολ ή λάμβανε hand-off πάσες, ώστε να επιτεθεί με φόρα. Ακόμη, χρησιμοποίησε pin-down σκριν ενώ δεν δίσταζε να σταματά στο τρανζίσιον και να σουτάρει εν ψυχρώ, ακόμη κι από πολύ μακρινές αποστάσεις.

Τα highlights του Έρβινγκ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…